Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Güvenli Bilgi İşlem için 10 Pratik İpucu
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Güvenli Bilgi İşlem için 10 Pratik İpucu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Güvenli Bilgi İşlem için 10 Pratik İpucu
    Gönderim Zamanı: 07-04-2010 Saat 08:10
1. En son güncelleştirmelere sahip olduğunuzdan emin olun. Tüm sunuculara, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarına güncelleştirmeleri ve güvenlik eklerini yükleyin.

          * Windows işletim sisteminiz, yazılımınız ve donanımınız için gereken en son güncelleştirmeleri almak için Windows Update sitesine gidin. Gereken güncelleştirmelerin belirlenmesi için önce bilgisayarınız taranır, ardından bunlarn tümünü veya bazılarını karşıdan yükleyebilirsiniz.

          * Microsoft Office yazılımlarınızın güvenliğini ve güvenirliğini iyileştirmek için Office Update sitesine gidin ve Güncelleştirmeleri Denetle bağlantısını izleyin.

      Windows XP Professional kullanıyorsanız, güncelleştirmeleri almanın daha da kolay bir yolu var. Yalnızca Otomatik Güncelleştirmeler özelliğini etkinleştirmeniz yeterli, bu, önemli güncelleştirmeler piyasaya çıktığında bilgisayarınızın otomatik olarak sizi uyarmasını sağlar.


   2. Virüs riskini azaltın. Bilgisayarınızı ve ağınızı virüslere karşı korumak için yapabileceğiniz pek çok şey vardır. Virüse karşı koruma yazılımı kullanma ve onu güncel tutma, ilk adım olmakla birlikte, yapabileceğiniz başka şeyler de vardır:

          * Bugüne kadar piyasaya çıkan en güvenli Office sürümü olan Office 2003’te varsayılan güvenlik ayarlarını kullanın
          * En son güncelleştirme ve düzeltme ekleri için Office Update sitesini ziyaret edin
          * Asla şüpheli e-posta iletilerini veya dosya eklerini açmayın; Outlook 2003’teki en son teknoloji önemsiz posta filtresinin avantajını kullanarak şüpheli iletileri doğrudan Önemsiz Posta Klasörünüze gönderin

   3. Ayarlarınızı yönetmek için Windows Güvenlik Merkezi’ni kullanın. Windows Güvenlik Merkezi’nde sağlanan birleştirilmiş tek görünümü kullanarak bilgisayarınızdaki güvenlik ayarlarının net bir görüntüsünü elde edin. Gerekirse, rahat ettiğiniz koruma düzeyine ayarlayın. Bilgisayarınızı koruyan ayarlar, otomatik olarak Internet yoluyla teslim edilen dosyalara ve içeriğe uygulanır, bu da gizli iş verilerinin korunmasına yardımcı olur.


   4. Dizüstü bilgisayarınızdaki kritik bilgileri şifreleyin. İş seyahati yapıyor ve Windows 2000 Professional veya Windows XP Professional çalıştıran bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, veri hırsızlığına karşı önlem alın. Kritik dosyaları ve klasörleri şifrelemek için Şifrelenmiş Dosya Sistemi (EFS) kullanın. Dizüstü bilgisayarınız çalınırsa, şifrelenmiş dosyalara yalnızca özel bir şifre çözme anahtarı olanlar erişebildiğinden, dosyalarınız ve klasörleriniz korunur.


   5. Yalnızca güvenilir kaynaklardan Internet dosyaları yükleyin. Karşıdan yüklemek istediğiniz dosyaların güvenli olduğundan emin değilseniz, CD veya disket gibi sabit diskinizden başka bir yere yüklemeyi deneyin. Ardından virüs tarayıcınızla dosyaları tarayabilirsiniz.


   6. Office dosyalarını korumak için parola şifrelemesi kullanın. Gelişen şifreleme teknolojisi, Word 2003 ve Excel 2003’teki parola güvenliğini güçlendirmiş ve parola şifrelemeyi PowerPoint 2003’e de yerleştirmiştir. Bu üç programın her birinde Araçlar menüsünün altından parola korumayı etkinleştirebilirsiniz. Bu, gizli iş bilgilerine erişimi sınırlamak için etkili bir yoldur.


   7. Bir bilgisayarı atmadan önce sabit diskindeki verileri silin. Yeni bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar aldığınızda, eski bilgisayarınızı atmadan önce, içindeki işle ilgili veya kişisel kritik bilgileri sildiğinizden emin olun. Bu yalnızca, dosyaları silmeniz ve Geri Dönüşüm Kutusu’nu boşaltmanız gerektiği anlamına gelmez. Sabit diskinizi yeniden biçimlendirmeniz veya içindeki her şeyi temizleyen türde bir yazılım kullanmak da seçenekleriniz arasındadır.


   8. Güvenlik duvarı kullanın. Şirketiniz, Internet’e sürekli açık geniş bant üzerinden bağlanıyorsa, dış tehditlere karşı temel savunma önlemi olarak bir güvenlik duvarı yükleyin. İki temel tür vardır: 1) Windows XP Professional’da bulunan Microsoft Internet Bağlantısı Güvenlik Duvarı gibi çalıştığı makineyi koruyan bir yazılım güvenlik duvarı ve 2) Internet ve tüm ağınız arasındaki, özellikle güvenilen gönderenlerden gelen trafik dışında kalan tüm trafiği engelleyen bir donanım güvenlik duvarı.


   9. Web’de dolaşmayı hiçbir zaman bir sunucudan yapmayın. Tüm ağınızın komuta merkezi olarak sunucu, genellikle kritik iş bilgilerini saklar. Sunucunuz tehdit altına girerse, bu tüm verilerin yanı sıra, tüm ağınızı da riske atar.


10. Parolaları akıllıca belirleyin. Her zaman için küçük ve büyük harf, rakam ve simgelerden oluşan, en az sekiz karakter uzunluğunda güçlü parolalar kullanın. Aynı parolayı yineleyerek kullanmayın, parolalarınızı sık sık değiştireceğiniz bir zaman döngüsü olsun. Parolalarınızı anımsamakta zorluk çekiyorsanız, Windows 2000 ve Windows XP’de yapabileceğiniz gibi bir şifreli ifade kullanmayı deneyebilirsiniz. Şifreli ifade, "Salı günü öğle yemeğinde pizza yedim" gibi bir cümle olabilir.


Bunların tümü, şirketinizin korunmasına katkıda bulunmak için yapabileceğiniz küçük şeylerdir. Ancak, ekipteki herkesin desteğiyle etkisi çok daha büyük olabilir.
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.