Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Forumlarla İlgili Duyurular/Sorularınız/Sorunlarınız
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Forum Kuralları Lütfen okuyun...
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kapalı KonuForum Kuralları Lütfen okuyun...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesajın Direkt Linki Konu: Forum Kuralları Lütfen okuyun...
    Gönderim Zamanı: 03-04-2006 Saat 05:10
Bilgi Neferi Forum'larının kurulma amacı, PC teknolojisi ve bilgi paylaşımı meraklılarını bir araya toplayarak, seviyeli bir tartışma ortamı oluşturmaktır. Bu bağlamda:

 
A. Genel Bilgiler ve Yaptırımlar

1.Toplumumuzda "belden aşağı" olarak tabir edilen nick, avatar, imza ve yazışma yapanların mesajları/imzaları/avatarları ilk etapta düzenlenecek ve üye uyarılacak; ikinci seferde ise üyeye haber verilmeksizin üyelik bilgileri askıya alınacak veya silinecektir.
2. Bilgineferi forumlarının esas amacı bilgi paylaşımıdır. Okunmayı bozan, rengarenk, büyük boyutlu ve uzun imza kullanan üyeler ilk etapta özel mesaj ile veya duyuru odasına gönderilen genel uyarı mesajı ile uyarılacak; imzalarını kısaltmaları talep edilecektir. Gerekirse, imza bölümünü kapatma hakkına sahip olduğumuzu hatırlatmak isteriz.
3. Bilgi Neferi forumlarına atılan mesajlara gereksiz cevap veren, konuyu dağıtan, "cıvıklaştıran" ve ortamı seviyesizleştiren üyelerin mesajları silinecek ve uyarılacaklardır. Belirli bir uyarı seviyesine ulaşan üyelerin üyelikleri otomatik olarak askıya alınır veya silinir. Yöneticiler, bunun tekrarlanması halinde uyarının en üst seviyeye ulaşmasını beklemeden üyenin kaydını forumdan silebilir.
4. Bu forumları her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konuşan insanların takip ettiğini unutmayınız. Genç arkadaşlar, bayanlar, anneler ve babalar bu forumlarda bilgi almak için bulunuyorlar. Lütfen yazışmalarınızı yaparken bunları göz önünde bulundurmaya özen gösterin. Bozuk Türkçe ile yazılmış mesajlar uyarılmadan silinecektir. Eğer üye, ısrarla bozuk Türkçe ile mesaj yazmaya devam ederse üyeliği silinecektir.
5. Forumlarda kişisel-kurumsal ticari kaygılar içeren mesajlar atılamaz. Bu tip mesajlar moderatörlerce incelendikten sonra haber verilmeksizin silinecektir.
6. İkinci el ürün ilanlarını sadece "İkinci el ilan" bölümüne gönderebilirsiniz. İmzalara yazılan ilanlar incelendikten sonra haber verilmeksizin silinecektir.
7:Forumda yayınlanan paylaşımlar test amaçlıdır.Yayıncı kuruluş veya kişilerin isteği ile kaldırılabilir.
 


B. Mesaj İçerikleri

1.Küfür, hakaret, tehdit, sataşma, aşağılama, kişi hak ve özgürlüklerine saygısız içeriğe sahip mesajlar göndermek yasaktır. Yöneticiler tarafından görülen bu tip mesajlar haber verilmeksizin silinecek ve mesajı atanlar uyarılacaktır. Bu tür mesajlara yine aynı şekilde karşılık vermek de suç unsuru olup, kesinlikle yasaktır.
2.Yasal ve insani nedenlerden dolayı, Bilgi Neferi Forumlarında net kullanıcıları arasında WAREZ, pornografigrafigrafigrafigrafigrafigrafigrafigrafigrafigrafigrafi, HACKING olarak tabir edile gelen içeriğe sahip mesajların atılması yasaktır. Bu tür içeriklere sahip olan mesajlar haber verilmeden derhal silinecektir.
3.Forum, kategorilere ve alt kategorilere ayrılmıştır. İçeriğine göre, bu kategori ve alt kategorilerden uygun olanına mesajınızı gönderebilirsiniz. Eğer aynı mesaj aynı bölüme birden fazla gönderilir veya aynı mesajın birden fazla kategoriye gönderildiği belirlenirse ilgili mesajdan sadece bir tane kalana kadar diğer mesajlar haber verilmeksizin silinecektir.
4.Siyasal ve dini konuların konuşulmasına Bilgi Neferi yönetimi sıcak bakmamaktadır. Bu tür konular, çok ciddi fikir çatışmalarına ve tatsızlıklara açık konular oldukları için üyeler arasında büyük gerginlikler oluşturmaktadır. Bu nedenle bu konular, tansiyon yükselmeden forum moderatörleri tarafından silinecektir.
5.Her mesajın içeriğinden, sadece ve sadece yazarı sorumludur. Mesaj içeriklerinden dolayı Bilgineferi yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.


C. Avatar ve İmza İçerikleri

Avatar içeriği:
 
1) Avatar olarak kişileri ve/veya kurumları, zümreleri rencide edici, dini, siyasi, müstehcen  veya ırkçı içerikli ve Reklam amacli grafikler kullanılamaz .. 
2) Avatar boyutu 120 kb yi geçmemelidir.
3) Bu kurallara uyulmadığı takdirde haber verilmeksizin Avatar Silinir ve üye uyarı hanesine 1 Uyari eklenir veya (üyenin forma girişi yasaklanır).
 
İmza içeriği:
 
1) İmza olarak kişileri ve/veya kurumları, zümreleri rencide edici, dini, siyasi, müstehcen  veya ırkçı içerikli ve Reklam amacli grafikler kullanılamaz .. 
2) İmzadaki yazılar maximum fontu 5 olacaktır. Daha büyük puntada yazmak yasaktır.
2)Yazılar maximum 10 satır olacaktır. Daha uzun yazmak yasaktır.
4) İmzada en fazla 2 adet resim bulunabilir.
5) imzadaki resmin  boyutu  maximum 500 x 120 olabilir ve ,imzaların toplam boyutu 100 kb yi geçmemelidir.
6) İmzalarda benzer içerik taşıyan sitelerin (Forum v.s.)  ve Zararlı içerikli sitelerin linklerinin kullanılması kesinlikle yasaktır.
7) Bu kurallara uyulmadığı takdirde haber verilmeksizin Avatar Silinir ve üye uyarı hanesine 1 Uyari eklenir veya (üyenin forma girişi yasaklanır).
 
 
D. Mesaj Atılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

1.Arama yapın: Sorduğunuz soru daha önce Bilgi Neferi forumlarında sorulmuş olabilir ve sorunun çözümü geçmiş mesajlarda yer alabilir. Eğer sorununuzun spesifik olmadığını düşünüyorsanız, Bilgi Neferi Forum'larının Arama özelliğini kullanınız.
2.Düzgün Türkçe kullanın: Bu forumları her kesimden Türk'ün ve Türkçe dili konuşan insanların takip ettiğini unutmayınız. Bozuk Türkçe ile yazılmış mesajların forumda kirlilik yarattığı gibi, hiç bir üye tarafından da bozuk Türkçe ile yazılmış mesajları deşifre edilmek zorunda değildir. Bilgi Neferi forumlarında mesaj yazabilmenin ilk kuralı düzgün Türkçe kullanmaktır.
3.Söyleyecek sözünüz yoksa mesaj yazmayın: Sırf mesaj atmış olmak için mesaj yazmamalısınız. Sadece gülücük içeren mesajlar, “+1” gibi kirlilik yaratan mesajlara yönetim olarak tolerans tanımamaktayız.
4.Bilgi Neferi forumlarında mesajlara resim eklenebilir. Web üzerindeki bir resme link vererek bu işlem yapılmaktadır. Mesajlarla eklediğiniz her resmin sayfanın açılmasını zorlaştıracağını unutmayın. Resimleriniz büyükse, bunları ufaltarak göndermeniz mantıklı olacaktır.
5.Okunaklı mesaj yazın:Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktamala işareti olmayan metinlerin ise okumayı işkence haline getirdiğini unutmayın.
6.Doğru konu başlığı seçin:Yardım istediğiniz mesajlarınızda, "ACİL YARDIM" veya "YARDIMA İHTİYACIM VAR" gibi başlıklar kullanmak yerine, sorunu kısaca belirten başlıkları kullanmalısınız. Düzgün ve açıklayıcı konu başlığına sahip olmayan konular, hem arama işlemini etkinliğini azaltacak, hem de mesajınızın çok daha az kişi tarafından okunmasına neden olacaktır.
7.Detay belirtin:Sorun belirten mesajlarınızda, sistem özellikleriniz gibi gerekli olabilecek detayları olabildiğince açık bir şekilde yazmanız yine sorununuza çabuk çözüm bulunması açısından önemlidir. Aksi halde boşu boşuna mesaj trafiği oluşacaktır ve konunun silinmesine neden olacaktır.


Kısacası  Her mesajın içeriğinden, sadece ve sadece yazarı sorumludur. Mesaj içeriklerinden dolayı Bilgi Neferi yöneticileri ve moderatörleri sorumlu tutulamaz.

Hukuk kökenli olmadığımız gibi metinde eksikler bulunabilir, eksikler bulunması ilgili kuralın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Bilgi neferi yönetimi olarak önceden haber vermeksizin kurallarda değişikliklere gitme hakkımız mahfuzdur. Kurallar ve ilkeler hakkındaki görüşlerinizi eleştirilerinizi forum yöneticilerine çekinmeden iletebilirsiniz. Bu metin forum üyelerinin istek ve taleplerine göre yenilenebilir.

 

     

Düzenleyen kral - 27-11-2015 Saat 00:18
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-04-2006 Saat 21:01
ewet arkadaşlar kurallara uyalım uymayanları uyaralım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.148 Saniyede Yüklendi.