Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Doğru Şampuanı Kullanıyor musunuz?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Doğru Şampuanı Kullanıyor musunuz?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Doğru Şampuanı Kullanıyor musunuz?
    Gönderim Zamanı: 28-11-2009 Saat 14:56
Annelerimiz saç temizliği için tek tip sabun kullanırlardı. Zaman ilerledi, alışkanlıklar değişti. Her saç tipine hatta saç rengine özel şampuanlar üretildi. Peki, saçınıza dost yani doğru şampuanı kullandığınızdan emin misiniz?
 
 
 
 

Şampuan satın alırken üzerinde bulunan ibareli dikkatlice okumalı ve saç tipinize uygun olanı seçmelisiniz. Aksi halde saçlarınız aşırı kabarabilir, soluk görünebilir, cansızlaşabilir. Şampuan türlerinin saç üzerindeki etkisine yakından bakalım…

Normal Saçlar

Saçlarınız 2 gün boyunca yağlanmıyor ve doğal renginde görünüyorsa saç derinizin PH üretimi dengelidir. Bu tür saçlar için normal saçlara özel üretilen şampuanlar seçilmelidir.

Normal saçlar için uygun şampuanlar saç derisindeki sebumu tüketmez ve saçı kolayca temizler.

Yağlı Saçlar

Saçınızı yıkadıktan bir gün sonra yağlanıyor ve parlıyorsa yağlı saç tipine sahipsiniz demektir. Bu tür saçlarda saç derisi aşırı derecede sebum üretir ve PH dengesi düzensizdir.

Yağlı saçlar için üretilen şampuanlar saç derisini ve tellerini derinlemesine temizlerken fazla yağları arındırır. Günlük kullanım için uygun yağlı saç türüne özel şampuanları seçerseniz kuruluk sorunuyla karşılaşmazsınız.

Kuru Saçlar

Saç telleriniz kolayca kırılıyorsa, saçlarınızı yıkadıktan sonra 3 gün geçmiş olmasına saç derisinde yağlanma görünmüyorsa, mutlaka nemlendirme ihtiyacı duyuyorsanız kuru saç tipine sahipsiniz demektir.

Saçlarınıza hacim kazandırmak ve yıpranmış saçlarınızı güçlendirmek için kuru saçlara özel şampuanları tercih etmelisiniz. Bu tür şampuanların içerisinde saç tellerini nemlendirici, saç derisindeki PH dengesini düzenleyici maddeler bulunmaktadır. Dolgunluk verici kuru saçlar için şampuanlar saçlarınızın zarar görmeden kolayca şekil almasını sağlar.

Yıpranmış Saçlar

Aşırı sıcak suyla yıkamak, çok sık fön çektirmek, kimyasal boya kullanmak, perma yaptırmak saçlarınızın yıpranmasına neden olur. Saç telleri dışarıdan zarar görür ve parlaklığını yitirir.

Yıpranmış saçlarınız varsa mutlaka içeriğinde onarıcı özelliği olan maddeleri barındıran şampuanları tercih edin. Hayvansal protein içerikli yıpranmış saçlara özel şampuanları saçınızı dipten uca kadar besler, parlaklık kazanmasına yardımcı olur.


Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.191 Saniyede Yüklendi.