Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kurbanda kapak  hilesine dikkat edilmeli !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kurbanda kapak hilesine dikkat edilmeli !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kurbanda kapak hilesine dikkat edilmeli !!!!
    Gönderim Zamanı: 09-11-2009 Saat 12:10

 

 
Kurban bayramı'na az bir süre kala bazı hayvan satıcılarının genç yaştaki büyükbaş hayvanlarını, öndeki iki dişini sökerek ‘kapak attı’ (halk arasında ergenleşen hayvanın ön iki dişi dökülünce kurbana uygun hale gelmesi) gibi gösterip kurbanlık olarak satmaya çalıştığı öğrenildi. kocaeli Müftü Vekili Bayram Erdoğan, kurbanın kesilebilmesi için koyun ve keçinin 1, sığır ve mandanın 2, devenin ise 5 yaşını tamamlamış olması gerektiğini söyledi.

Dişlerini söküyorlar
Kurban hazırlığına başlayanların dikkat etmesini öneren Erdoğan, bazı hayvan satıcılarının kurbanlık almayı planlayan vatandaşları yanıltmak amacıyla büyük baş hayvanlarının öndeki iki dişini söküp ‘kapak attı’ gibi göstererek satmaya çalıştığını söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:
“Hayvanın kurban olabilecek yaşı doldurması gerekir. Her kurbanlık hayvan alıcısı hayvanların yaşını bilemez. Bazı satıcılar hayvanın dişlerinin döküldüğünü, kapak attığını gösterebilmek için hayvanın ön dişlerini sökerek satmaya çalışıyor. Kurbanlık alacaklar mümkün olduğu kadar tanıdığı ve güvendiği kişileri arayıp bulursa yanılmamış olur. Hayvan satıcılarını kurban satışı konusunda daha dürüst davranmaya davet ediyorum.”
Kaynak


Düzenleyen Fırtına - 09-11-2009 Saat 12:14

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.