Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Ruslar'ın çok gizli "süper-tank"ı !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Ruslar'ın çok gizli "süper-tank"ı !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ruslar'ın çok gizli "süper-tank"ı !!!
    Gönderim Zamanı: 29-09-2009 Saat 17:10
 
 
 
Rus askeri kaynaklar, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve tartışmalara neden olan "Ruslar süper-tank yaptı" şeklindeki haberleri yalanladı.

İddiaya göre Ruslar, T-80 savaş tanklarını geliştirerek yeni nesil bir süper tank üretti. Bu süper tankların gövdesi, patlayıcı reaktiflerle kaplı ve bu sayede patlayıcıları etkisiz hale getirebiliyor.

Çok gizli olarak geliştirilip denemeleri yapıldığı ileri sürülen ve "Kara Kartal" olarak adlandırıldığı söylenen süper-tankın bazı fotoğrafları ise Rus medyasında da yer aldı.

Rus Silahlı Kuvvetler Komuta Merkesi'nin araştırma bölümünün başkanlığını yapan Albay Vladimir Voitov, Echo Moskvy radyosuna yaptığı açıklamada "Böyle bir tank geliştirdiğimiz yolundaki haberler hayal ürünü. Fotoğraflar ise 20 yıllık. 20 yıl önce üzerinde çalışılmış olan füturistik bir tankın görüntüleri" dedi. 

Ancak Rus medyasına göre Kara Kartal'ın ilk nesil modeli Haziran 1999, Sibirya'da düzenlenen bir silah fuarında tanıtılmıştı.

Rus Savunma Anlaşmaları Federal Merkezi'nin  (Rosoboronzakaz) Başkanı Sergei Mayev ise "T-80'den yola çıkılarak geliştirilen süper-tank programı durduruldu. Yeni nesil T-90 tankları geliştirdik. Siparişleri 2010'da almaya başlayacağız. Yeni nesil tanklarımız çok yüksek manevra ve ateş kabiliyetine sahip. Ayrıca sadece zırhlı koruma değil, elektornik koruması da çok yüksek" dedi.

Ancak bu açıklamalar, Ruslar'ın gizli süper tankı konusundaki şüpheleri tam anlamıyla dağıtamadı. Rus medyasında yer alan "süper tankın" bazı fotoğrafları, Batılı askeri uzmanlara göre 20 yıl önceki fütüristik çizimlerden çok farklı.


Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.