Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Windows 7'ye geçmeyin!" çağrısı!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Windows 7'ye geçmeyin!" çağrısı!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Windows 7'ye geçmeyin!" çağrısı!
    Gönderim Zamanı: 30-08-2009 Saat 17:13
FSF'den Windows 7'nin günahları!
 
Free Software Foundation ya da kısaca FSF, Windows 7'ye ve Microsoft'a karşı harekete geçti. IT alanında karar alanları hedefleyen hareket, Windows 7'ye geçişin gerçekleşmesini istemiyor.
FSF en büyük şirketler listersindeki 500 şirketten 499'una mektup yollayarak, Windows 7'ye geçişin Microsoft'a bağımlılığı arttıracağı konusunda uyardı. Aternatif olarak GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Bu mesajın yollanmadığı şirket mi? Tabii ki bu Microsoft'tu.
FSF Windows7sins.org adlı bir site açtı. FSF'nin üzerinde durduğu noktalar basit: "Microsoft tekel oluşturuyor. Yeni işletim sistemine geçerseniz Microsoft'a destek olacak de Microsoft'a muhtaç olduğunuz bir kısır döngü yaratacaksınız. Oysa açık kaynak kodlu işletim sistemleriyle bağımsızsınız, üçüncü parti firmalar yazılım geliştirip teknik destek sağlayabilir. Sayısız ücretsiz uygulama cabası! Ayrıca Windows Genuine Advantage'ın sabit diski tarayarak kullanıcı gizliliğini ihlal ediyor."
Yukarı Dön
reistada Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-09-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı reistada Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06-10-2009 Saat 23:39
ClapClapClapeline sağlık .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.