Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 'Ölü kokusu' sırrı çözecek !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

'Ölü kokusu' sırrı çözecek !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 'Ölü kokusu' sırrı çözecek !!!!
    Gönderim Zamanı: 26-08-2009 Saat 17:33
 
 
 
 
 
Ölü kokusu doğal felaketler sonrasında ölülerin yerini daha kolay tespit ettirecek ve birçok cinayete de ışık tutacak.

238. Ulusal Amerikan Kimyagerler Toplantısı’nda yapılan açıklamaya göre, çürümeye yüz tutmuş cesetlerden dışarıya yayılan kokudaki kimyasal maddeler, ölü beden hakkında gerçekçi bilgilerin belirlenmesinde yardımcı oluyor.

Günümüzde birçok köpek depremlerden, kasırgalardan, tayfunlardan ve diğer doğal felaketlerden sonra enkaz altında kalmış insanların yerinin belirlenebilmesinde büyük rol oynuyor. Fakat bu yöntem hem ciddi rakamlar hem de uzun süren eğitim gerektirdiğinden dolayı araştırmacılar yeni bir yol buldular. Bilim adamlarının üstünde uğraşıp geliştirdikleri elektronik bir cihaz köpeklerin yaptığı işi yapacak. Cesetlerin ne gibi kimyasal maddeler salgıladığını tetkik eden bu cihaz enkaz altındaki ölü bedenleri yerini tespit ediyor.

Verilen bilgilere göre, bu cihaz öncelikle domuzlar üzerinde deneniyor. Çünkü domuzlar ve insanlar ölümlerinden sonra çürüme dönemlerinde aynı evrelerden geçiyor.

Bilim adamları bu deneyler üzerinde yoğun uğraş harcadı. Ölü domuzları değişik doğal şartlar altında teste tabi tutan araştırmacılar en yeni makinelere domuzlardan yayılan değişik kokuları kaydettiler. Ayrıca her seferinde değişik kokular yaymaları ve böylece değişik kimyasal maddeleri yakalayabilmiş olmaları da büyük bir şans olarak görüyorlar.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.162 Saniyede Yüklendi.