Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Off-Topic > Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Merak edilen sorunun cevabı bulundu ?????
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Merak edilen sorunun cevabı bulundu ?????

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Merak edilen sorunun cevabı bulundu ?????
    Gönderim Zamanı: 03-08-2009 Saat 18:24
 
 
 
 
Neden kolanın tadı farklılaşıyor?

Bilim dünyası cevabı en çok merak edilen sorulardan birine daha yanıt buldu.

Neden kolanın tadı pet şişede, cam şişede ve teneke kutuda farklı oluyor? En kaliteli kola küçük şişe kola mı?

Cevap: Evet en saf kola cam şişedeki kola... Çünkü diğer seçeneklerde plastik ve tenekede bulunan kimyasallarla kola içindeki kimyasallar küçük de olsa etkileşime giriyor ve bu durum tadın değişmesine sebep oluyor.

Coca-cola yetkilileri nasıl satılırsa satılsın her tür kolanın aynı kola olduğunu belirtiyor. Tercihin şahısların tad algısına göre değştiğini, yöntemin her formda aynı şekilde olduğunu belirtiyorlar. Bir çok insan cam şise içinde ya da buzla servis edilmesinin tadına etkili olduğu daha lezzetli olduğu kanısında. Teneke kutu, plastik ya da cam şişede farklı olduğunu kanısı psikolojik algı nedenleriyle farklılaşıyor.

Instutite of Food Technologists üyesi Sara Risch, üretim formülünün her üründe aynı olduğunu fakat sözkonusu farklılığın bazı nedenlere dayanabileceğini açıklıyor. Örneğin teneke kutularda polimer dolayısıyla lezzetin bir parça emilim gösterebileceğini, plastikteki Asetaldehit maddesinin tada karışabileceğini bu tür kimyasal etkileşimlerin bir parça da olsa farklılık yaratma ihtimali olduğunu belirtiyor.

Kolanın tadını en çok değiştirmeden koruyan şeklinin cam şişe olduğu ortada. Fakat ürünün ışık altında ya da rafta bekleme süresi de aynı oranda tadına etki eden etmenlerden.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.168 Saniyede Yüklendi.