Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Off-Topic > Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kontörlü hattı olana kötü haber !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kontörlü hattı olana kötü haber !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kontörlü hattı olana kötü haber !!!
    Gönderim Zamanı: 13-07-2009 Saat 18:29
 
 
 
 
 
3G'nin gelmesine sayılı günler kaldı. İnternet ışık hızında olacak. Cep telefonlarından internete girilecek. Ama kontörlülere kötü haber var.

Cep telefonundan hızlı ve zengin içerikli veri akışına imkan sağlayacak 3G ile Türkiye, 30 Temmuz 2009'da tanışacak.Ancak 3G hizmeti öncesi kontörlü hatların mağduriyeti ortaya çıktı.

Hükümetin geçtiğimiz aylarda mobil internet erişimine getirdiği özel iletişim vergisi indiriminden 3G kullanıcısı kontörlü hat sahiplerinin yararlanamadığı belirlendi.

KONTÖRLÜNÜN VERGİSİ YÜZDE

25 Maliye Bakanlığı yetkilileri ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu arasında bir süredir devam eden görüşmelerden bir netice alınamıyor. Kurumların anlaşmazlığından vatandaş zarar görecek. Buna göre 3G hizmeti başladığında faturalı hat sahipleri mobil internet hizmetine yüzde 5 oranında vergi öderken, toplam GSM abone sayısının yüzde 80'ini oluşturan kontörlü hat sahipleri yüzde 25 oranında vergi ödeyecek.

MİKTARI SABİT OLDUĞU İÇİN...

Faturalı hatlarda kullanılan hizmete göre ücretlendirme yapılabiliyor. Bu nedenle toplam abone sayısının yüzde 20’sini oluşturan faturalı hat sahipleri internet kullanımlarında yüzde 5 oranında vergi ödüyor. Ancak kontörlü hatlarda kontör miktarı sabit olduğu için abonenin satın aldığı kontörler, ses, SMS ya da data hizmetlerinden hangisini kullanıyorsa indirimden yararlanmadan düşüyor. Şu anki bağlantıda devam eden bu sorun 3G hizmetleri konusunda da çözülemiyor.

MALİYE'DEN FARKLI KART TEKLİFİ
Maliye Bakanlığı BTK’ya sunduğu teklifte kartların ayrıştırılarak internet hizmeti için ayrı, konuşma ve SMS için ayrı kart satışı yapılmasını önerdi. Ancak BTK ve GSM şirketleri böyle bir uygulamanın ticari hayatta daralmaya neden olacağını savunuyor.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.