Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Malatya'da esrarengiz kuyular !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Malatya'da esrarengiz kuyular !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Malatya'da esrarengiz kuyular !!!!
    Gönderim Zamanı: 24-06-2009 Saat 17:47
 
 
 
Malatya'da Kara Milan Tepesi olarak bilinen bölgedeki kayaların oyularak yapıldığı derin kuyuların sırrı çözülemiyor.

Elazığ karayolu çöp dökme alanına yakın, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Kara Mildan Tepesi olarak bilinen tepenin üst kısmında çok sayıda derin kuyu bulunuyor. Yerden yukarıya doğru, kaya içinin oyularak yapıldığı görülen 4 adet kuyunun başka noktalara bağlantı olup olmadığı ise bilinmiyor.

Kuyular ağızdan derinliğe doğru genişleyerek büyüyor. Kuyuların su kuyusu yada tahıl ambarı olarak ta kullanılmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Cengiz, Kara Mildan Tepesi'nin eski bir yaşam merkezi olma izlerini taşıdığını belirterek, buranın Milattan Önce 5 bin yıl öncesine dayanan yakın mesafedeki Arslantepe Höyüğü ile bağlantılı olabileceğini ifade etti. Cengiz, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile İnönü Üniversitesi'nin Kara Milan Tepesi ile ilgili olarak çalışması gerektiğini belirterek, tepenin define arayanlarca talan edildiğini kaydetti. Bu arada, eski kale suru kalıntılarını da bulunduğu Kara Milan Tepesi'nde çok sayıda define aranması için yapılan kazı izleri de bulunuyor. Geçmiş dönemde Kara Milan Tepesi'nin Güney bölümünde taş ocağı işletmesi nedeniyle buraya zarar verildiği belirtilirken, taş ocağı çalışması esnasından yukarıya doğru uzanan bir paça izine rastlandığı da iddia ediliyor.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.