Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bu denizanalarının ölüsüne bile dokunmayın !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bu denizanalarının ölüsüne bile dokunmayın !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bu denizanalarının ölüsüne bile dokunmayın !!!!
    Gönderim Zamanı: 11-06-2009 Saat 08:21
 
 
 
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan, Çanakkale Boğazı'nda görülen kahverengi denizanalarıyla temasta bulunanların ilk yardım servislerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Prof. Dr. Alparslan, yaptığı açıklamada, gelibolo ilçesi Hamzakoy sahilinde görülen denizanalarına, tekirdağ bölgesinde de rastlandığını söyledi.

Denizanalarının başta deniz kirliliğinin yaşandığı bölgelerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Alpaslan, "Denizlerin altı çölleşse bile denizanaları üremeye devam edecektir. Öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor" dedi.

Kahverengi denizanalarının tehlikeli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alparslan, "Denizanalarının bulunduğu yerlerde yüzülmemesi gerekmektedir. Denizanalarının ölüsüne dahi dokunmamak gerekiyor. Temas edilmesi halinde ise amonyak, sirke gibi maddeler ile temas edilen bölgenin temizlenmesi gerekiyor. Ama en iyisi ilk yardım ünitesine gitmek. Özellikle göz ve hassas bölgelerin denizanasıyla temas etmemesi gerekir" diye konuştu.
 

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.