Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dünyanın çatısında tehlikeli gelişme !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Dünyanın çatısında tehlikeli gelişme !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dünyanın çatısında tehlikeli gelişme !!!!
    Gönderim Zamanı: 28-05-2009 Saat 18:31
 
 
 
 
 
8 bin 848 metre yüksekliğiyle "Dünyanın çatısı" sayılan Everest tepesinde tehlike çanları çalmaya başladı.

Everest'e sık sık tırmanan Nepalli dağcı rehberi Apa Sherpa "Orada en son gördüklerim beni korkuttu. Çünkü artık tepelerde bile karlar incelmeye başladı.

Bazı tepelerde kar tabakası artık kayalıkları yeterince kaplamıyor. Kar olmayınca bu özel tırmanma ayakkabılarıyla tırmanmak çok zorlaşıyor. 19 kez dünyanın çatısına çıktım oraralı hiç böyle görmedim" dedi.

Bilim adamları da Nepalli rehberi doğrulayan açıklamalar yaptı. Bilim adamlarına göre küresel ısınma Everest'i de etkilemeye başladı ve bu tehlikeli bir gelişme sayılıyor. Çünkü tepedeki devasa buzullar ve karlar erimeye başladı. Dolayısıyla ileride, bu buzullardan oluşan akar suların ölümü demektir ve pek çok bölgede kuraklık ortay açıkacak.

İklim değişikliğin şimdiye kadar etkilemediği sanılan Everest'i iyi tanıyan dağcılar da son aylarda bazı bölgelerde kar katmanlarının incelmesi nedeniyle tırmanışın çok zor olduğunu söylediler. Tırmanışların yapıldığı Nepal'de yetkililer, dağcıları korumak için bazı kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.