Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Yazılı ve Görsel Program Anlatımları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Powerpoint sunusuna  ses gömmek
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Powerpoint sunusuna ses gömmek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Powerpoint sunusuna ses gömmek
    Gönderim Zamanı: 14-05-2009 Saat 23:08
Powerpoint sunumunun içine ses dosyası gömmek (Resimli Anlatım)
Öncelikle powerpoint’e müzik eklemek ile müzik gömmek arasındaki farkı söylemekte fayda var. Sunuma müzik eklemek aslında fazla bir şey ifade etmez çünkü hazırladığınız sunumu başkasına gönderirken müzik dosyasını da ayrıca göndermeniz gerekir. Yani 2 dosya gönderirsiniz (powerpoint dosyası ve ses dosyası). Fakat müziği içine gömerseniz ses dosyasını göndermenize gerek kalmaz, sadece powerpoint sunumunu gönderirsiniz ve sesli olarak sunumu izlerler.

Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır. Yani çok kullandığımız MP3’ler powerpoint sunumunun içine gömülmez (yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum). Gömmek için “wav” uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da MP3’ler bir dönüştürücü ile wav’a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.

Şimdi sesi gömme işlemine başlayalım;
Boş bir power point dosyası açalım.
 
1. Öncelikle “araçlar(tools)” girerek aşağı doğru açılan menüden “seçenekler(options)” seçelim.

 
 
 
2. Açılan pencereden “Genel(general)” girerek “KB” önündeki sayıyı yükseltelim. Örneğin aşağıdaki resimde 5000KB yani 5MB’lik bir değer var. Bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının (wav) limitini gösteriyor. Ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli. (Mp3’ü Wav’a dönüştüren program olan “Arial Audio Converter” da dönüştürülen wav dosyası fasla boyutlu olmayacağından 5000 yazmak yeterli olacaktır). İşlem bittikten sonra “tamam(ok)” ile kapatın pencereyi.
 
 
 
 
 
3. Şimdi “Ekle(insert)” , "sesler ve klipler(movies and Sounds)" takip ederek "dosyadan ses (sound from file…" seçin.
 
 
 
 
4. Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı… Wav dosyası seçmek için resimde de görüldüğü gibi kırmızı işaretli Dosya Türü (Files of type… kısmındaki oku tıklayarak açılan listeden Windows ses dosyası (wav)’ı seçin.
 
 
 
 
5. Dosya eklendikten sonra karşınıza böyle bir pencere gelir, “otomatik olarak (Automatically)” seçin.
 
 
 
 
 
6. Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şeki çıktı. Üzerine gelin ve sağ tıklayın. Açılan menüden “Özel Animasyon (custom animation)” girin.
 
 
 
 
 
7. Ekranın sağ tarafında açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağ tıklayın ve efekt seçenekleri (effect options)’ne girin.
 
 
 
 
8. Burası önemli bir nokta aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yerdeki “slayt sonra(after)” yazan yere tık koyun ve oradaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın. Yani sunumunuz 20 slayt ise toplam oraya 20, 300 slayt ise 300 yazın. Böylece gömülen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam edecektir.

 



9:  Zamanlamadan Başlat kısmını Önceki ile birlikte olarak ayarlayın  Eger eklenen muzik kısa ise  ve slayt safaları bitmeden muzik bitiyor ise bunu  slayt bitenekadar tekrarlatmanız için   yenile kısmını slaytın sonunan kadar olarak ayarlayın (bunun hakkında sıkıntı çekenler olabilir diye ekleme gereksinimi duydum).
 

 
10.  Son olarak sarı çan işaretini de saklamak için şunu yapın. Yukardaki “ses ayarları (sound settings)” sekmesine girdikten sonra aşağıdaki resimde kırmızı karede işaretlediğim, “Slayt gösterisi boyunca ses simgesini gizle (hide sound icon)” yazan cümlenin başındaki yere bir tık koyun (resimdeki gibi olsun) ve tamam diyerek kapatın.
 
 
 
 
Değerli üyelerimiz sonuç olarak,

Aslında ses dosyasını gömmekten biraz fazlasını yaptık ama hepsi birbirine bağlı şeyler, ses dosyasını ekle ile ekledikten sonra sesin hiç kesilmemesi için toplam slayt numarasını yazdık ve böylece müziğimiz sunumun sonuna kadar çalmaya devam etti ayrıca görüntüyü bozmaması açısından sarı renkli ses simgesini sakladık.



Düzenleyen invertor - 14-05-2009 Saat 23:09
Yukarı Dön
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15-05-2009 Saat 19:46
Birçok kişinin bilmediği bir konudur.

Çoğu  kişiler dosyadan ses ekleyince sunuya ses ekledik sananlar aslında.Sadece bilgisayarında o sesi dinleyebilirler.

Başka bilgisayarlarda ses çalması için ancak ses dosyasını ayrı götürmeleri gerekmektedir.

Ancak  biraz zahmetlidir.


Bu uygulama sayesinde herkes ses ekleyeyi (ses gömmek)kaliteli bir biçimde ve yine www.bilgineferi.com sayesinde öğrenmiş bulunmaktadır.


Saygılarımla..... İyi çalışmalar


Düzenleyen OSCAR - 15-05-2009 Saat 19:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.