Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Camilere internet !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Camilere internet !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Camilere internet !!!
    Gönderim Zamanı: 06-05-2009 Saat 20:55
 
 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2009-2013 Stratejik Planı'na göre camilerin en az yüzde 30'una kamu internet erişim merkezleri kurulacak, Kuran kursu düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, önümüzdeki 4 yılda teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde yararlanmayı amaçlıyor. Bilişim okuryazarı, çağdaş bilgi ve teknolojiye yatkın, teknoloji konusunda toplumun yönlendirilmesine katkıda bulunacak din görevlileri yetiştirmeyi planlayan Başkanlık, kurumsal portalı üzerinden, yaşlı, özürlü, entelektüel, genç gibi kullanıcı gruplarına dini bilgiler yayınlanacak, Kuran kursu düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2009-2013 yılları arasındaki stratejik planını hazırladı. Buna göre, nitelikli dini bilgi üretilmesi, nitelikli din görevlisi sayısının arttırılması, toplumun tüm kesimlerini kuşatacak bir din hizmeti verilmesi, töre cinayeti, aile içi şiddet, madde bağımlılığı ve ayrımcılık gibi toplumsal sorunların çözümünde dini açıdan etkin rol alınması ve kurumun özlük hakları açısından cazip hale getirilmesi planlanıyor. Yurt dışındaki vatandaşlara da yer verilen stratejik planda, gurbetçilerin kimliğini koruyacak, bununla birlikte yaşadıkları toplumla bütünleşmelerine katkı sağlayacak din hizmeti götürülmesi de hedefleniyor.

Teknolojik olanaklarından en üst seviyede yararlanılması amaçlanan stratejik planda, nitelikli dini bilgi üretilmesini sağlayacak Bilgi Yönetim sisteminin, önümüzdeki 4 yıl içinde kurulması öngörülüyor. Dini soruları ve cevaplarını içeren bir veri tabanı oluşturulması, vakitlerin normal oluşmadığı coğrafyalarda namaz vakitlerinin belirlenmesi de hedefler arasında bulunuyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine gidilerek, camilerin en az yüzde 30’unda Kamu İnternet Erişim Merkezi kurulması düşünülürken, kurumsal portal üzerinden, yaşlı, özürlü, entelektüel, genç gibi kullanıcı guruplarına göre dini bilgiler yayınlanması ve Kuran kursu düzenlenmesi öngörülüyor.

BİLİŞİM OKURYAZARI, TEKNOLOJİYE YATKIN DİN GÖREVLİSİ

Personelin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için başlatılan çalışmalar sürdürülürken, ihtisaslaşma teşvik edilecek. Diyanet personelinin yarısının dini yüksek öğrenimli olması amacıyla ilahiyat fakülteleri ile İlahiyat Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM) kontenjanlarının artırılması yönünde çalışmalar yapılacak. İLİTAM yıllık harç bedellerinin iki taksit yerine beş veya on taksit halinde ödenmesi için girişimlerde bulunulacak. Bilişim okuryazarı, çağdaş bilgi ve teknolojiye yatkın, teknoloji konusunda toplumun yönlendirilmesine katkıda bulunacak din görevlileri yetiştirilmesi için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılacak.

Diyanet çalışanlarının yüksek lisans yapmaları için tüm olanaklar seferber edilecek. Lisansüstü eğitim almak isteyenlere Türkiye Diyanet Vakfı’ndan burs ve kredi verilecek. Yüksek öğrenim gören personelin, yüksek öğrenim gördüğü yerde istihdam edilmesi sağlanacak. Atama ve görevde yükselmelerde ihtisas mezunu, akademik birikim ve kariyer sahibi görevlilere öncelik verilecek.

DİYANET TV KURULACAK

Stratejik plana göre medya ile ilişkilere de önem verilecek. 2013’e kadar kendi televizyon kanalını kurmayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, "Medya, Din ve Başkanlık Hizmetleri" konulu bir çalıştay düzenlemeyi de planlıyor.

İnternet sayfası da daha işlevsel ve cazip hale getirilecek. Başkanlık 4 yıl içinde, dini danışmanlık ve rehberlik hizmetleriyle kadınlara yönelik irşad faaliyetlerini geliştirmeyi, zekat konusunda etkinliğini arttırmayı, genç yaşta hacca gitmeyi özendirmeyi ve umre ziyaretlerinin cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, madde bağımlılığı, zararlı alışkanlıklar ile mücadele, kadın hakları, korunmaya muhtaç çocuklar, şehit aileleri konularında sosyal eylem planı hazırlayacak.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-05-2009 Saat 12:28
güzel bir konu konu için teşekkürler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.173 Saniyede Yüklendi.