Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Uzun ömürlü bataryalar satışta !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Uzun ömürlü bataryalar satışta !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Uzun ömürlü bataryalar satışta !!!!
    Gönderim Zamanı: 17-03-2009 Saat 14:11
 
 
 
HP dizüstleri için, uzun ömürlü Enviro bataryalarını satışa sundu.

HP firması, düzüstü platformlarda şimdikine oranla 3 kat fazla verimlilik sağlayan Enviro bataryalarını tüketicilerle buluşturmaya başladı.

Boston Power firmasından tedariği yapılan bataryalar, günümüzdeki klasik 300 veya daha az şarj döngüsüne(*) sahip bataryalara kıyasla 1000 şarj döngüsüne sahipler. Eski bataryalara kıyasla başka bir artıları da şarj olma sürelerinde göze çarpıyor. HP tarafından bildirilene göre, yeni bataryalar sadece yarım saatlik şarj ertesinde %80'lik bir doluma ulaşabilecekler. Tüm bunların haricinde yeni bataryalarla gelen bir başka ilkse 3 yıllık garanti süreleri olacak.

18 farklı HP modeliyle (Tüm portföylerinin yaklaşık %70'i) uyumlu gelecek bataryaların yurtdışı fiyatlandırması ise 150 Dolar. Klasik bataryalardan 20, 30 Dolar daha pahalıya satılacak olmasına karşın, sağladığı 3 kat fazla performans  şüphesiz ki yeni bataryaları fiyat/performans açısından çok daha gözde bir çizgiye oturtacak.

*Şarj döngüsü, pilin ne kadar dolu olduğuna bakmadan herhangi bir şarj işleminin tanımı. Dizüstü sistem pillerinde firmaların garanti tanımları "1 yıl ya da 300 şarj döngüsü sonunda orijinal kapasitesinin %80'ini sağlayacaktır" gibi olabiliyor; bu, bir yıl ya da 300 şarj döngüsünden hangisi önce biterse bunun sonucunda, pilin fabrika çıkışındaki doluluk kapasitesinin %80'inden fazlasını sağladığında hatalı kabul edilmeyeceği, bundan azını sağlıyorsa hatalı olacağı anlamında.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.