Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Cimri çamaşır makinası !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Cimri çamaşır makinası !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cimri çamaşır makinası !!!!
    Gönderim Zamanı: 13-01-2009 Saat 16:25
 
 
 
 
Su, deterjan ve enerji tüketimini yarı yarıya düşüren endüstriyel çamaşır makinası üretildi.

TOLKAR Endüstriyel Çamaşırhane, Tekstil Yıkama Makine ve Ekipmanları A.Ş. firmasınca, ''Mucize'' adı verilen, su, deterjan ve enerji tüketimlerini yarı yarıya düşüren endüstriyel çamaşır makinesi üretildi.

TOLKAR A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, küresel ısınmanın zararlı etkileri, enerji dar boğazı, çevre kirliliği, artan elektrik faturaları, tükenen temiz su kaynakları gibi gündemdeki sorunlara karşı, enerji ve su tasarrufu konusunda duyarlı çamaşır makineleri üreten firmanın, geliştirdiği yeni teknolojisiyle ''Mucize'' bir buluşa imza attığı, bu buluşun uygulandığı endüstriyel çamaşır makineleri sayesinde su, kimyasal ve enerji tüketimlerinin yarı yarıya düşürüleceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, firmanın Ar-Ge Müdürü Tulgar Şimşek, endüstriyel çamaşır makinelerinde ortalama 200 litre su tüketilirken, ''Mucize'' ismini verdikleri yeni çamaşır makinelerinde bu oranın, kazanın içindeki suyu tambura pompalanarak aktarılmasıyla 120 litreye düşeceğini ifade etti.

Suyu ısıtmak için harcanan enerjinin de aynı oranda azalacağını vurgulayan Şimşek, kullanılan deterjanın da en az yüzde 40 oranında azalacağını, makinelerde sadece yüzde 20'si aktif olarak kullanılan, yüzde 80'i atık su ile çevreyi kirleten deterjan oranını da böylece düşürerek daha çevreci, yeşili koruyan bir makine üretmiş olduklarını kaydetti.

Yeni buluşun ana fikrinin, Sri Lanka'ya ihraç ettikleri makinelerde kullanım hatası nedeniyle ortaya çıkan bir sorun sırasında keşfedildiğini bildiren Şimşek, kazanın içindeki suyu tamburun içine maksimum oranda çekerek, tamburun iç yapısında girintili çıkıntılı bir dizaynla yeni teknolojiyi ortaya çıkarıp endüstriyel çamaşır makinelerine uyguladıklarını anlattı.

Şimşek, endüstriyel çamaşır makineleri için kendisine ait olan bu yeni teknolojinin, ev tipi çamaşır makinelerinde kullanmak için Alman Miele firması tarafından incelendiğini bununla ilgili görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

Yeni endüstriyel çamaşır makinesini Almanya ile Mısır'a ihraç etmeye başladıklarını ve yurt içi pazarlara sunduklarını anlatan Şimşek, makineden bu yıl 200 adet üretmeyi planladıklarını bildirdi.

Kaynak

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.203 Saniyede Yüklendi.