Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - SAYGILARIMIZLA... Galatasaray 4 Beşiktaş 2
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

SAYGILARIMIZLA... Galatasaray 4 Beşiktaş 2

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: SAYGILARIMIZLA... Galatasaray 4 Beşiktaş 2
    Gönderim Zamanı: 22-12-2008 Saat 11:58
SAYGILARIMIZLA...

Galatasarayımız, 2008 yılının son derbisinde Beşiktaş'ı gole boğdu! Devamı 2009'da!
Galatasaray 4-2 Beşiktaş


Durdurabileceğinizi mi sandınız! Asla! Galatasarayımız, Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında, 2008 yılının son derbisinde Ali Sami Yen Stadı'nda ağırladığı Beşiktaş'ı 4-2'lik skorla geçerken, gollerimiz 8. dakikada Servet, 16., 54., ve 67., dakikalarda da Milan Baros'tan geldi! Rakibimizin sayılarını ise 13. dakikada Delgado ve 55. dakikada Holosko kaydetti.

Bu sonucun ardından ligdeki puanını 33'e yükselten Galatasarayımız, devreye iyi bir sonuçla girerken, ligde de zirvenin hemen arkasına yerleşti! Bu daha hiç! Rakiplerimiz bu maçtan kendilerine çıkan payı alsın! Galatasaray'ın neler yapacağını asıl ikinci yarıda görecekler!

SKIBBE'DEN ÇİFT FORVET

Bu sezon bir çok maçta takımını tek forvet oynatan teknik direktörümüz Michael Skibbe, Beşiktaş karşısında çift forvete döndü. Sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle sürekli olarak savunmaya dönük orta saha oyuncusu sıkıntısı olduğunu ve bu nedenle tek forvet oynadığını ifade eden Alman teknik adam, Mehmet Topal, Ayhan ve Barış'ın forma giymeye başlamasının ardından çift forvet oynatmaya başlaması dikkati çekti. Beşiktaş karşısında ileri ikilide Baros ve Nonda forma giyerken, Ümit ise maça yedek başladı.

Galatasaray'da Sabri iyileşmesine rağmen yedek soyunurken, sakatlıkları süren Kewell, Orkun, Alpaslan, Hasan, Uğur, Murat, Semih, Emre Güngör, Serkan Çalık maçta oynayamadı. Teknik heyet, Serkan Kurtuluş, Yaser, Ferdi ve Linderoth'u maç kadrosuna almadı.

MASKELİ ADAM İLE BAŞLADIK!

Galatasarayımız ile Beşiktaş arasında oynanan 2008 yılının son derbisi, taraftarımızın takımımıza büyük desteği ile başladı. Tribünlerdeki coşkuya maç başlar başlamaz ayak uyduran Galatasarayımız, Lincoln önderliğinde Arda ve Nonda'nın da desteğiyle Beşiktaş kalesine gitmeye başladı. Oyunun hakimiyetini elinde tutan ve tempolu futbol oynayan takımımızın gol bulması ise çok uzun sürmedi. Karşılaşmanın 8. dakikasında Lincoln'ün penaltı noktasına attığı kornerde, Meira'nın kafayı vuramamasının ardından tazelediğimiz atakta sağ kanattan ceza sahasına doğru gelen ortayı Rüştü elinden sektirdi, Maskeli Adam Servet tamamlamakta gecikmedi ve takımımızı 1-0 öne geçirdi.

DELGADO ATTI AMA!

Galatasarayımızın, Beşiktaş karşısında iyi başlayıp 8. dakikada Servet ile golü bulmasının ardından maçta farka gideceği izlenimine kavuşturdu. Öyle ki, 13. dakikada Delgado'nun ayağından yediğimiz beraberlik golüne rağmen! Bu dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Tello'nun ceza sahasında penaltı noktası üzerindeki Delgado meşin yuvarlağı ağlara gönderdi, skora dengeyi getirdi. Buna rağmen bir şeyi unutmuşlardı. Sahada Galatasaray vardı!

Erken yediği gole rağmen moralini bozmayan Galatasarayımız, Beşiktaş'a hemen cevabını verdi! Karşılaşmanın 16. dakikasında Arda'nın ceza sahası sol çaprazında Holosko'nun müdahalesiyle yerde kalmasının ardından kazandığımız penaltı vuruşunda Milan Baros, kaleci Rüştü ve topu ayrı yerlere gönderdi, takımımızı derbide 2-1 öne geçirdi!

İPLER ELİMİZDE!

Karşılaşmanın ilk 20 dakikasındaki yoğun tempo ve üç gole rağmen hız kesmeyen Galatasarayımız, kalan 25 dakikalık kısımda da oyunun temposunu ayarlayan bir takım görünümü çizdi. Lincoln'ün yönetiminde ataklar sergilemeye çalışan Galatasarayımız, zaman zaman Beşiktaş'ın da oynamasına izin verdi ve bazı dakikalarda rakibini kendi yarı sahasında karşılamayı tercih etti. İlk yarının özellikle son 10 dakikasıda daha durgun bir futbol oynayan takımımız, buna rağmen kalesini Beşiktaş ataklarına karşı iyi savundu ve ikinci yarıya 2-1 önde girdi.

GÜLE GÜLE DELGADO!

Galatasarayımız ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin ikinci yarısı da ilk yarının son bölümleri gibi temposuz başladı ancak 51. dakikada Beşiktaş'ta Matias Delgado'nun oyundan atılmasıyla birlikte yeniden hareketlendi. Bu dakikada Delgado hakem Cüneyt Çakır'a Baros'a kart göstermesini söyledi ve ardından kendi ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı!

DÜELLO VAR!

Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasından gerekli alevi alan takımımız, farkı ikiye çıkarmakta gecikmedi! Karşılaşmanın 53. dakikasında Lincoln'ün asistiyle sol çaprazdan kaleci Rüştü'yü avlayan Çek yıldızımız Milan Baros, harika bir vuruşla takımımızı 3-1 öne geçirdi. Bu golle rahatladık ancak hiç olmayacak şey oldu ve Beşiktaş yalnızca iki dakika sonra farkı yeniden bire indirdi! Maçın 55. dakikasında sağ kanattan Servet'ten sıyrılarak ceza sahamıza giren Holosko'un sert vuruşunda skor 3-2'ye geldi.

BAROS! BAROS! BAROS!

Skorun 3-2 olmasının ardından umutlanan ve sahada tüm kozlarını teker teker kullanmaya başlayan Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli'nin unuttuğu şey neydi acaba? Sahada Lincoln, Baros, Arda gibi yıldızların varlığı! Galatasaray'ın varlığı! Takımımız karşısında oyunda durmaya çalışan rakibimizi ekarte etmekte çok zorlanmadık. Karşılaşmanın 68. dakikasında Brezilyalı süper starımız Lincoln, sağ çaprazdan nefis bir çalımla ceza sahasına girdi! Beşiktaşlı Uğur İnceman'ın ise tek yapabileceği Lincoln'ü düşürmekti! Düşürdü de! Bu pozisyonda hakemin tartışmasız penaltıyı vermesi üzerine topun gerisine gelen Milan Baros, hat-trick yapıp üçüncü golünü atarken, takımımızı da son 20 dakikaya girerken 4-2 öne geçirdi.

ÇOK RAHATIZ ÇOK!

2008 yılının son derbisinde Beşiktaş karşısında kalan 20 dakikaya 4-2 önde giren takımımız, bu dakikalarda oldukça rahattı. Bir yanda sahada son derece rahat ve resital gibi bir futbol, bir yanda coşkulu tribünler... O kadar güzeldi ki! Ah keşke bir de beşinci gol gelebilseydi! Gelmedi.. Sağlık olsun! Galatasarayımız, ezeli rakibi karşısında maçın son 20 dakikasında beşinci golü bulamadı, kalesini de gole kapattı ve karşılaşmadan 4-2'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Bravo çocuklar!


STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Aleks Taşçıoğlu
GALATASARAY: De Sanctis, Meira, Servet, Hakan Balta, Barış, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Lincoln  (Mehmet Güven dk. 90+1), Nonda, Baros  (Sabri dk. 78)
YEDEKLER: Aykut, Aydın, Emre Aşık, Volkan, Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ekrem  (Serdar Özkan dk. 75), Zapotocny, Gökhan Zan, Seric  (Bobo dk. 58), Cisse, İbrahim Toraman, Holosko, Delgado, Tello, Nobre  (Uğur İnceman dk. 58)
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Ali Tandoğan, Tuna, Batuhan
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
GOLLER: Servet (dk. 8), Delgado (dk. 13), Baros (dk. 16 pen., 53 ve 68 pen.), Holosko (dk. 55)
KIRMIZI KART: Delgado (dk. 50)
SARI KARTLAR: Meira, Ayhan (Galatasaray), Zapotocny (Beşiktaş)


 

Kaynak: Webaslan ve İHA

Yukarı Dön
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-12-2008 Saat 11:59
Maçtan Dakikalar

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Tello'nun soldan ortasında arka direkte Nobre vurmak isterken, araya giren Arda topu kornere gönderdi.
8. dakikada Lincoln'ün sağdan yaptığı ortada kaleci Rüştü'den seken topu Servet, ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 1-0
11. dakikada Lincoln, kazanılan serbest vuruşu sol çaprazdaki Ayhan'a pas olarak kullandı. Ayhan'ın sert ortasında Galatasaray defansı topu uzaklaştırdı.
13. dakikada Tello'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Delgado, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-1
15. dakikada Arda, ceza sahasında Holosko ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır, penaltı noktasını gösterdi.
16. dakikada penaltı atışını kullanan Baros, kaleci Rüştü'yü ters köşeye yatırdı ve takımını yeniden öne geçirdi. 2-1
20. dakikada Tello'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci De Sanctis, son anda yatarak topu kornere çeldi.
24. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı kornerde ceza sahasında Servet'in kafa vuruşunda top, üstten auta çıktı.
43. dakikada Arda'nın pasında Nonda'nın geriye bıraktığı topla ceza sahasına giren Lincoln, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada Gökhan Zan'ın defanstan uzaklaştırmak istediği top Ayhan'a çarparak, kalenin üzerinden auta çıktı.
51. dakikada kendisine yapılan faul sonrası hakem Cüneyt Çakır'a tepki gösteren Delgado, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
53. dakikada Lincoln'ün soldan ortasında Baros, ceza sahasında göğsüyle kontrol ettiği topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi. 3-1

55. dakikada Tello'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Holosko, Servet'i geçtikten sonra düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 3-2

67. dakikada Lincoln, ceza sahasında Uğur İnceman'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.
68. dakikada penaltı atışını kullanan Baros, farkı 2'ye çıkardı. 4-2
72. dakikada ceza sahası sağ çaprazından topla buluşan Holosko, kalesini terk eden De Sanctis'ten sıyrıldıktan sonra ilerlemek isterken, İtalyan kaleci yatarak topa sahip oldu.
74. dakikada Zapotocny, ceza sahasına girdikten sonra müsait durumda vuruşunu yaptı, top üstten auta çıktı.
80. dakikada Beşiktaş defansında Gökhan'ın sektirdiği topu alan Sabri, sağ çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra içeri çevirmek istedi, defans meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
83. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Servet kafayı vurdu. Üst direkten dönen topu Zapotocny uzaklaştırdı.
87. dakikada sağ kanatta topla buluşan Lincoln, kalesini terk eden Rüştü'yü geçmek isterken, tecrübeli kaleci topu uzaklaştırdı.


Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-12-2008 Saat 16:37
Tebrikler iyi maçtı iki tarafta güzel oynadı ama daha iyi olan kazandı bence delgado'nun ilk sarı kartı tartışılır........
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.184 Saniyede Yüklendi.