Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Donanım & Hardware > Donanım
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bluetooth ile kablosuz yaşam Geçen yılın
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bluetooth ile kablosuz yaşam Geçen yılın

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bluetooth ile kablosuz yaşam Geçen yılın
    Gönderim Zamanı: 08-03-2006 Saat 09:25
Geçen yılın en popüler kavramlarından olan Bluetooth teknolojisi sayesinde örneğin bir cep telefonu ile bir bilgisayar arasında kolayca veri alışverişi yapabilirsiniz. Üstelik kablolarla bile uğraşmadan!

Teknolojik aletlerden hoşlanıyor ve çok sayıda cihaz üzerinde çok farklı veriler taşıyorsanız, bu cihazların zaman zaman birbirleriyle iletişim kurmasını istiyor olabilirsiniz. Bir cihazdan diğerine veri transferi yapmak veya adres defterini senkronize etmek, birden fazla teknolojik alete sahip herkesin rüyasıdır. Bunlar bir masaüstü bilgisayar ile bir dizüstü bilgisayardan ibaret olabileceği gibi; cep telefonu, hands-free kulaklık veya avuç içi bilgisayarı da kapsayan çok daha geniş bir halka olabilir.Ancak bu cihazlar arasında iletişim kurabilmek için kablolara ihtiyacınız vardır.

Bluetooth ile tanışın

Kablosuz bir dünyaya hoşgeldiniz! Son yılların en iddialı teknolojilerinden olan Bluetooth sayesinde, tüm elektronik cihazlarınızın belli bir mesafe içerisinde birbirleriyle özgürce iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.

Hikayenin başını kaçıranlar için tekrar dile getirmemiz gerekirse, Bluetooth, kısa dalga radyo sinyallerini kullanarak birbirinden ayrı olarak çalışan cihazlar arasında kablosuz iletişim sağlayan bir bilgisayar ve telekomünikasyon standardıdır. Bilgisayarlara ek olarak cep telefonlarını, avuç içi cihazları ve çok sayıda yan ürünü kapsayan bir ürün yelpazesini doğrudan ilgilendiren bu teknoloji; daha basit bir tanım ile kablo ve bağlantı noktası sorunlarına çözüm getiren güncel bir teknolojidir. Üstelik Bluetooth’un 10 metrelik kapasitesi içerisinde ikiden fazla cihaz bile sorunsuzca birbiriyle iletişim kurabiliyor.

Türkçeye “mavi diş” olarak çevrilebilecek Bluetooth adı, 10. yüzyılda yaşamış olan Viking Kralı Harald Blatand’dan gelmektedir. İngilizler tarafından Blatand’ın İngilizce karşılığı olan Bluetooth olarak adlandırılan kral, şu anda Norveç, İsveç ve Danimarka olarak bilinen toplumları o zamanlarda tek bir krallık altında toplamıştı. Bu hareketiyle ardından gelenlere örnek olmayı başaran Blatand veya Bluetooth, günümüzde ise değişik teknolojik cihazları tek bir dil altında toplamaya çalışan bir teknoloji standardı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bluetooth kusursuz mu?

Bluetooth halen geliştirilmekte olan bir teknoloji. Bu yüzden, geçmişte yaşanan sorunların büyük bir bölümü günümüzde aşıldı. Ancak yeni standartların getirdiği sorunlar da gelecek günlerde çözülmeyi bekliyor. Örneğin bundan yaklaşık iki yıl önce, içerisinde MSI marka USB Bluetooh modülü taşıyan cep telefonları piyasaya sürülmüştü. Teorikte telefon ile Bluetooth modülü birbirlerini görüyorlardı, ancak bu ikilinin yetenekleri son derece sınırlıydı. Örneğin Bluetooth destekli bir başka bilgisayar ile bu telefon arasında adres defteri senkronizasyonu gerçekleştirmek veya basit bir resim dosyası transferi yapmak tam bir kabustu. Bu işlemler için sunulan arabirim son derece kafa karıştırıcı ve açıkçası kullanışsızdı. İnternet üzerinde uyumluluk araştırması yapmak, onlarca sayfa materyal okumak, sürücüleri güncellemek ve çok sayıda profil tanımlamak gibi bir dizi işlemden sonra bile ancak “bazı işlemleri” gerçekleştirebiliyordunuz. Gelecek için ümit veren bir teknoloji olmasına rağmen, Bluetooth, o günlerde son kullanıcı için fazlasıyla teknik bir standart idi. Hatta deyim yerindeyse, tüm dünyadaki basın mensuplarının kötülemekten en çok hoşlandıkları teknoloji Bluetooth haline gelmişti.

Tabii ki tüm bunlar çok uzun zaman önceydi. 2003 yılının son çeyreğinde test merkezimizi ziyaret eden Tungsten T3, bu konuda birçok şeyin değiştiğine dair en önemli işaretlerdendi. Avuç içi cihazları ile bilinen palmOne firmasının (
www.palmone.com) Bluetooth destekli modellerinden bir tanesi olan Tungsten T3, yaptığımız denemelerde PC ile senkronizasyon gibi işlemleri sorunsuzca -üstelik de çok kolay bir biçimdegerçekleştirebiliyordu. Cihaz ve desteklediği servisler aynı bir saat gibi işliyordu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.143 Saniyede Yüklendi.