Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Basketbol
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - NBA’de ’Türk gecesi’
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

NBA’de ’Türk gecesi’

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NBA’de ’Türk gecesi’
    Gönderim Zamanı: 18-03-2006 Saat 00:39
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de dün gece Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun takımları karşı karşıya gelirken, her iki isim de başarılı oyunlarıyla maça damgalarını vurdu.
 
Florida'daki TDWaterHouse Center'daki maçta gülen taraf uzatmaların ardından 114-108 galip gelen Orlando Magic oldu. Orlando bu galibiyetle 9 gün önce yenildiği rakibinden rövanşı da almış oldu. Orlando'da Hidayet Türkoğlu, Utah'ta ise Mehmet Okur, başarılı ve skorer oyunları ile takımlarının en başarılı oyuncuları olurken Okur, hem takımının hem de maçın en skorer oyuncusu oldu. Baştan sona müthiş bir mücadeleye sahne olan ve her 2 takımın da maçı kazanmak için elinden geleni yaptığı karşılaşmada, mücadelenin normal süresi 99-99 sona erdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatma anlarında da heyecan en üst seviyede yaşanırken karşılıklı basketlerle bir Orlando bir Utah öne geçti ancak Orlando yakaladığı sayı üstünlüğünün yanı sıra taktik faulleri de olumlu bir şekilde kullanınca Utah'a maçı kazanma şansı vermedi ve sahadan galibiyetle ayrıldı. Orlando Magic'te Jameer Nelosn 25 sayı, 9 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Hidayet Türkoğlu, 20 sayı, 3 ribaunt, 2 asist ve 1 top çalma ile hem takımının en fazla sayı atan ikinci ismi oldu hem de hem takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Dwight Hoeard, 16 sayı, 11 ribaunt, 1 asist ve 5 blok ile bu sezonki 46. double-double'ına imza atarken, gecenin sürprizini ise 19 sayı ile sezonun en iyi derecesine ulaşan Tony Battie yaptı.
 
Orlando karşısında aldığı yenilgiyle üst üste 4. yenilgisini alan ve çıktığı deplasman turunda da 2. mağlubiyetine ulanaş Utah Jazz'de ise NBA'deki gururumuz Mehmet Okur, 30 sayı, 10 ribaunt, 3 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile oynayarak hem takımının hem de maçın en skorer oyuncusu oldu. Okur, ayrıca, bu sezonki 26. double-double'ına da imza attı. Okur'un muhteşem performansının yanı sıra Utah Jazz'de Carlos Boozer'da 30 sayı ile oynadı ve maçı da 10 ribaunt, 1 asist ve 1 top çalma ile tamamladı. Utah'ın Rus yıldızı Andrei Kirirlenko ise takımı adına 21 sayı, 9 ribaunt, 7 asist, 1 top çalma ve 4 blok üretti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.161 Saniyede Yüklendi.