Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Baba Başçı oğlunu anlattı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Baba Başçı oğlunu anlattı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
darklevelone Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 382
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı darklevelone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Baba Başçı oğlunu anlattı
    Gönderim Zamanı: 16-03-2006 Saat 06:11
Merkez Bankası Başkanvekilliğine atanan Erdem Başçı’nın babası Ahmet Uğur Başçı, oğlunu anlattı:







Ahmet Uğur Başçı:
Ben bir baba olarak gerçekten bekliyordum. Gönül istiyor. Ben devlet memuruydum. 1964 senesinin Aralık ayında MKE’nin Gazi Fişek laboratuarına şef olarak atandım. Kendim yüksek kimya mühendisiyim.

Daha sonra Çıkrıkçılar Yokuşu’nda bir dükkan açtım. Ben Babacan’larla tanışmam. Oğlum tanışır. Biz ‘Merhabalaşırız’. Ailece tanışmayız. Benim tuttuğum yerde onlar daha önce nevresim satıyorlardı.

Biz ambalaj ve temizlik maddeleri satıyoruz. Biz Antalya’nın Akseki Kazasının Geriş Köyü’ndeniz.

1. ve 2. sınıfları Ankara’da Atatürk İlkokulu’nda okudu. Onu TED’e aktarmak istedik. Orada imtihana soktuk. O imtihanda o ilk 50 kişilik kursa girdi. Sonra TED’de okumaya başladı. Liseyi bitirinceye kadar onu almadık. Üniversiteye giriş sıkıntıları başladı.

Benim fabrikadaki bir arkadaşıma danıştım. Dersanede danışmanlık yapıyordu. Onun çalıştığı Karaova Dersanesine girdi. Üniversite imtihanlarında ilk 500’e girdi.

Puanı yüksek olduğu için Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’ne girdi. Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini okudu. Kendisi daha sonra da eğitim yaptı.

Kusura bakmayın müşteri geldi.. Bir dakika (Kapalıyız…)

İşletme konularında master yapmak istedi. Bilkent Üniversitesi’nden burs kazandı. Çünkü ODTÜ’den 1.’likle mezun oldu. Orada İşletme Master’ı yaptı. Daha sonra ekonomi bölümünden hocalar geliyor. Orada bir hoca Erdem’i çok beğeniyor. Ona bir de iktisat doktorası al diyor.

O da “Benim 3-4 sene orada harcamaya vaktim yok” diyor. Orada hoca oldu. Sonra Ankara YÖK’e başvurdu. Doçent olmak istedi. İmtihan ettiler eserlerine baktılar. Daha sonra iktisat doçenti olarak 13 sene iktisat doçentliği yaptı.

Oradan önce Ali Babacan bakan oldu. Zaten çocukluktan da tanıştıkları için kendisini danışman olarak istedi. Hazine danışmanlığı ile birlikte hocalığını bırakmadı. Dersten çıktıktan sonra gece yarılarına kadar Türkiye’nin iktisadi durumunu değerlendirdiler.

Daha sonra Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevi nedeniyle Bilkent’ten ayrıldı. Profesör olmak istiyordu. O siyasetle ilgilenmez. Ali Bey’i tanıdığı ve kıramadığı için bu görevi kabul etti. Görevden kaçılmayacağını söyledi.

İlim aşığıdır. Az konuşur çok okur. Vazifesine çok düşkündür. 4 torunum var. Erdem’in 2 çocuğu diğer bir kızımın 1 diğer kızımın ise 1 çocuğu var…

Erdem, Sezer tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanmazsa küsmez.

CHP’den tutun da Sağcı partilere kadar oy veriyorum. Seçim zamanı oyumu belirliyorum. Tutarsız bir seçmenim yani. Ben liberal ekonomiye inanırım. Dünyada da geçerliliği var. Solcu değilim ama CHP’ye bir zamanlar oy verdim. AK Parti iyi gidiyor.

Başını açana da saygı duyarım kapayana da saygı duyarım. Bu insani bir şey.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.