Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Soğuk algınlığına sihirli çözüm !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Soğuk algınlığına sihirli çözüm !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Soğuk algınlığına sihirli çözüm !!!!
    Gönderim Zamanı: 02-11-2008 Saat 15:14
 
 
 
Sıcak suda biraz bal ve limon soğuk algınlığına birebir. Havaların serinlemeye başladığı bugünlerde çevrenizde mutlaka soğuk algınlığı olan ya da öksüren birçok kişi vardır.

Bu hastalıkların ilacı olmadığını belirten uzmanlar tedavinin ucuz ve pratik bir yolunu açıkladı: Sıcak suya biraz bal ve limon ekleyerek çocuğunuza içirin.

Aileler sık sık soğuk algınlığı geçiren ve öksüren çocukları için kullandıkları ilaçların etkili ve güvenli olup olmadığı konusunda her zaman endişe duyarlar. Kemik Hastalıkları Tıp Okulu'nda Pediatri Başkanı Jacqueline Kaari, "Soğuk algınlığına antibiyotiklerle öldürülemeyen bir virüs neden oluyor. Öksürüğü ve soğuk algınlığını gideren şuruplar da dahil hiçbir şey belirtilerini tedavi edemez, yalnızca hastalığın daha çabuk geçmesini sağlar" dedi.

Kaari, çocuklara sıcak suyun içinde biraz limon ve bal içirilerek öksürüğün daha etkili biçimde iyileştirilebileceğini söylüyor. Ayrıca, iyi bir beslenme ve bol sıvı alımıyla çocukların daha çabuk toparlanacağını belirten Kaari, havayı nemlendirmek için soğuk buhar makinesi kullanmanın ya da yaşı uygunsa boğaz ağrısı için pastil vermenin iyileşmeyi kolaylaştıracağını ifade etti.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.