Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Tüketimi artan tatlılar şişmanlık sebebi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Tüketimi artan tatlılar şişmanlık sebebi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tüketimi artan tatlılar şişmanlık sebebi
    Gönderim Zamanı: 25-09-2008 Saat 10:23
 
DENİZLİ (İHA) - Bayramda çok fazla tatlı tüketmenin hem mideye yük hem de çok fazla kalori alarak şişmanlamaya zemin hazırlayabildiği belirtildi.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Endokrinoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Fulya Akın, bayramda tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ramazan Bayramı'nda hamur tatlılar yerine sütlü tatlı ve meyve ikram etmeyi alışkanlık haline getirmek gerektiğini belirten Akın, "Normal beslenme düzenine geçildiğinde, öğün sayısını altıya çıkarmak ve her öğünde mideyi çok fazla doldurmamak gerekir. Öğünlerde ağır, yağlı ve tuzlu yemekler ile kızartmalardan kaçınılmalı. Bunların yerine sebze yemekleri, haşlama gibi daha sağlıklı besin tüketilmelidir. Her gün mutlaka 1,5- 2 litre sıvı almaya özen gösterilmeli. Yoğurt, sebze yemekleri ve meyve yemek bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayacaktır" dedi.

Kalp damar hastalıkları, kolesterol yüksekliği, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, alerji, böbrek hastalığı, mide bağırsak hastalıkları olanların bayramda fazla ve dengesiz beslenmeden çok daha fazla etkilendiğini belirten Yr.Doç.Dr. Fulya Akın, "Onların özellikle tıbbi beslenmelerine dikkat etmeleri ve ek olarak hafif yürüyüş ve egzersiz yapmaları da önerilir" diye konuştu.
Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-10-2008 Saat 14:39
Kaynak eklesen daha çok sevinirim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.