Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - 50 Yıl Sonrası...
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

50 Yıl Sonrası...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hemşirerose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hemşirerose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 50 Yıl Sonrası...
    Gönderim Zamanı: 21-09-2008 Saat 12:40

En ünlü bilim adamları buna inanıyor: 50 yıl sonra 100 yaş, orta yaş sayılacak

New Scientist dergisi 50. yıl sayısında ünlü bilimadamlarına dünyanın 50 yıl sonrası hakkındaki öngörülerini sordu. Uzmanlara göre tıptaki gelişmelerle birlikte insan ömrü yüzde 40 uzayacak

Dünyanın önde gelen bilim dergilerinden New Scientist kuruluşunun 50'nci yıldönümünü inanılmaz bir projeyle kutluyor. Dergi 50 yıl sonra dünyada yaşanacak bilimsel gelişmeleri bilim dünyasının en önemli bilimadamlarına sordu. Uzmanlar 2056 yılında yaşam, uzay ve teknoloji ile fiziksel bilimler konularında yaşanacağını düşündükleri gelişmeleri kaleme aldı.

* Prof. Richard Miller (Michigan Üniv.): İnsan ömrü daha uzun olacak. Şu an laboratuvarlardaki memelilerin ömrünü yüzde 40 oranında uzatmayı başarabiliyoruz. Aynı şekilde bunu insanlara uygulamayı başaracağız. 100 yaşındakiler doğurgan ve fiziksel olarak orta yaş görünümüne sahip olacak.

* Prof. Dr. Bruce Lahn (Chicago Üniversitesi): Organ nakli için sınırsız sayıda organ olacak. Organlar hayvanlarda, örneğin domuzlarda "yetiştirilecek." Organlar insan hücrelerinden oluşturulacak.

* Prof. Dr. Freeman Dyson (Princeton): Dünya dışı yaşam bulacağız. Şu anda bunu başarabilmek için araçları geliştirmeye çalışıyoruz. 50 yıl sonra bu araştırmaların sonucunu alacağız.

* Dr. Chris MacKay (NASA Uzay Bölümü): Mars'ta donmuş olarak uzaylı bulacağız. Hatta dünyada bile uzaylılarla karşı karşıya kalabiliriz.

* Prof. Ellen Heber-Katz (Wistar Enstitüsü): İlaçlar sayesinde kaybedilen uzuvların yeniden oluşması sağlanacak. İlk başta parmaklar bu şekilde yeniden oluşturulacak. Bunu kol, bacak en son olarak da omurilik izleyecek.

* Dr. Sean Carroll (Kaliforniya Tekn. Enst.): Evrenin temellerini ortaya çıkarmayı başarmış olacağız. "Big Bang"i anlayacağız.

* Prof. Dr. Daniel Pauly (Columbia Üniv.): İnsan dışındaki varlıkların duygu ve düşüncelerini bize anlatacak aletler geliştirilecek. Bunun sonucu olarak insanoğlu otobur olacak.



Düzenleyen hemşirerose - 22-09-2008 Saat 19:46
Yukarı Dön
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-09-2008 Saat 16:28
edit :
 
lütfen kaynakları düzgün ekleyiniz
Yukarı Dön
hemşirerose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hemşirerose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-09-2008 Saat 19:47
eleştrlernz dkkate alınmıştır
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.