Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Çatal Çörek
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Çatal Çörek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çatal Çörek
    Gönderim Zamanı: 12-09-2008 Saat 12:48

 

   
   Malzemeler;
 
   1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılır)

   1 çay bardağı yoğurt

   1 çay bardağı sıvı yağ

   1 çay bardağı ılık su

   200 gram eritilmiş margarin

   2.5 tatlı kaşığı mahlep

   1 çay kaşığı tuz

   2 tatlı kaşığı toz şeker

   1 paket kabartma tozu

   Aldığı kadar un

   Çörek otu

 

   Hazırlanışı;

      Yumurtanın beyazı, ılık su, sıvı yağ, margarin, yoğurt , mahlep, tuz, şeker yoğurma kabında iyice karıştırılır.Kabartma tozu elenmiş un ilave edilerek çok iyi yoğrulur. (Yağlı hamur olduğu için iyice yoğurmak gerekiyor.)Üzeri örtülüp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir. Hamurdan parçalar kopartılarak  çubuklar yapılır .İstenilen uzunlukta iki çubuk biribirine uçlardan elle yapıştırılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ekildikten sonra sıcak fırında 180 derecede pişirilir.

                                                                             ''Afiyet Olsun'' 


Düzenleyen Fırtına - 14-09-2008 Saat 11:03

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.