Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kanser kalkanı olan enzimin sırrı çözüldü
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kanser kalkanı olan enzimin sırrı çözüldü

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kanser kalkanı olan enzimin sırrı çözüldü
    Gönderim Zamanı: 02-09-2008 Saat 15:02
Kanser kalkanı olan enzimin sırrı çözüldü

ABD'li bilim adamları, kanserli hücrelerin yok edilememesine neden olan enzimi çözdü. Buluş, tedavinin önünü açacak..

ABD'nin Philadelpia Wistar Enstitüsü'nden bilim adamları, kanser hücrelerinin "ölümsüz" olmasını ve "yenilememesini" sağlayan telomeraz isimli enzimin sırrını çözdü. Bugüne kadar enzimi hedef alarak hastalığı tedavi etmeye çalışan ilaçların, telomeraz hakkında bilgi sahibi olunduğu için başarılı olmadığına dikkat çeken kanser uzmanları, şimdi bilginin artması sayesinde kanserin ortadan kaldırılmasının mümkün olacağını belirtti. İngiliz Kanser Araştırmaları Merkezi'nden Liz Baker, "Kanserli hücrenin kontrol edilemez bir şekilde çoğalmasına ve hastalığın oluşmasına neden olan bu enzimin tam olarak çözülmesi kanserin tedavisinde önümüzü açacak" dedi.

YAŞLANMAK DA YAVAŞLAYACAK

Dünyaca ünlü bilim dergisi Nature'da yayımlanan Emmanuel Skordalakes imzalı makalede, enzimin kalbi olarak kabul edilebilecek kısmın tanımlamasının yapıldığı ve bu sayede bir gün tek bir hapla bütün kanser tiplerinin tedavisinin mümkün olabileceği kaydedildi. Bu enzimin hücrelerin yaşlanma prosedüründe de etkili olduğu belirtilen makalede, telomeraz hakkındaki bilgilerin artması halinde yaşlanmanın bile önüne geçilebilmesinin mümkün olacağı bildirildi.

 
 

 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.