Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dünya, kene ile mücadelede Afrika kuşlarını kullanıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Dünya, kene ile mücadelede Afrika kuşlarını kullanıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dünya, kene ile mücadelede Afrika kuşlarını kullanıyor
    Gönderim Zamanı: 20-08-2008 Saat 14:13
Dünya, kene ile mücadelede Afrika kuşlarını kullanıyor

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Yıldırım, dünya genelinde birçok ülkenin kene ile mücadelede Afrika'da yaşayan kuş türlerini kullandıklarını belirtti.  
 
Yıldırım, söz konusu kuşların Afrika'da kenelerle beslendiği için oldukça etkili sonuçlar verdiğini kaydetti. Kenelere karşı dünya genelinde ülkelerin yaptığı mücadeleler ile ilgili yol haritası hazırlayan Prof. Dr. Erol Yıldırım, doğada kenelerle beslenen örümcek, karınca, fare ve kuş türleri bulunduğunu hatırlattı. Bir tavuğun 5,5 saatte ortalama 338 keneyi yediğini dile getiren Yıldırım, doğadaki kenelerin yüzde 69'unun tavuklar tarafından tüketildiğini açıkladı. Afrika'nın yerli kuş türleri Buphagus Africanus ve B. Erythrorhynchus'un kenelerle beslendiğini vurgulayan Yıldırım, "Brezilya, Kenya ve Zimbabwe'de keneyle mücadelede başarı elde edilen bu tür kuşların midesinde 16-408 kene bulunmuştur." dedi.

 


 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.163 Saniyede Yüklendi.