Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Ateşkes internete henüz yansımadı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Ateşkes internete henüz yansımadı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateşkes internete henüz yansımadı
    Gönderim Zamanı: 20-08-2008 Saat 13:42
Ateşkes internete henüz yansımadı

Rusya ve Çin’in adeta gölge silahlı kuvvetleri haline gelen hacker’lar geçtiğimiz hafta durulan Rusya-Gürcistan savaşında da aktif rol oynadı.

Rus bilgisayar korsanları internet üstünden yürüttüğü saldırıda zombi olarak adlandırılan bilgisayar ağlarını kullanarak Gürcistan’a interneti dar etti. Zombi terimi dünyanın çeşitli bölgelerinde truva atı ya da solucan yazılımları kullanılarak ele geçirilmiş bilgisayarlar için kullanılıyor.

İnternet erişimini durma noktasına getiren korsanlar ardından önce Gürcistan Parlamentosu’nun sitesindeki Başkan Saakaşvili’nin fotoğrafını Adolf Hitler ile değiştirdi ardından yine Şaakaşvili’nin ABD’den yayın yapan resmi sitesini kırdı. İşin ilginci iki ülke arasında resmen kabul edilen ateşkese rağmen saldırılar halen devam ediyor. İnternet gruplarının kaotik ortamındaki ateşkesin ne zaman imzalanacağıysa belli değil.

2007 yılında bir heykel krizi yüzünden Estonya da Rus korsanlar tarafından saldırıya uğradığında ülke o kadar çaresiz kalmıştı ki Savunma Bakanı, NATO’yu müdahale etmeye çağırmıştı. Aynı olayın ardından Avrupa’da bu tip saldırıları takip etmek için özel bir birim kurulmuştu.

Bu tip saldırılardan ağzı yanan bir başka ülkeyse ABD. Yetkililer özellikle Çin merkezli saldırıların ülkede hizmet veren e-ticaret sitelerine büyük zarar verdiğini iddia ediyor. Veri hırsızlığı da işin başka bir boyutu. Basına sızan son olaylardan birinde Çin’den yürütülen bir operasyonda Pentagon’a ait veritabanına sızıldığı ve çok gizli bilgilerin çalındığı ortaya çıkmıştı.

 
 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.164 Saniyede Yüklendi.