Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - hem eğitimci hem yarışmacı  hoca
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

hem eğitimci hem yarışmacı hoca

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
savage_team Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-01-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı savage_team Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hem eğitimci hem yarışmacı hoca
    Gönderim Zamanı: 07-04-2008 Saat 14:44
HEM EĞİTİMCİ, HEM YARIŞMACI HOCA"

Polat, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın kendisinin ayrılmak istediğini belirterek, ''Bana bu düşüncesini cuma günü iletti, gerekçelerini açıkladı. Sezonun bitimine 6 hafta kala ayrılmasının uygun olmayacağı yönünde telkinlerde bulundum. Yaşına, tecrübesine ve kariyerine ters, aykırı bir davranış olacağını söyledim ama kendisi oldukça kararlıydı'' dedi.

Adnan Polat, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, Karl Heinz Feldkamp'ın, cumartesi sabahı kendisine gelip yazılı istifasını sunduğunu kaydederek, ''Biz de o anda bulunan yönetici arkadaşlarımızla (futbol komitesindeki) oturup konuştuk, istifasını kabul ettik. Yardımcısı Ahmet Akcan'ın da istifasını istedik. Ahmet Hoca da anlayışla karşıladı durumu ve istifasını verdi. Güzel bir şekilde vedalaştık. Bundan sonraki dönemde kendilerine başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Polat, ayrılığın nedenlerini ise şöyle açıkladı:

''Feldkamp'ın açıklamasına göre 4-5 aydır, özellikle ikinci devrenin başından itibaren yönetim kuruluyla idari kararlarda fikir olarak örtüşmediğini ve bu bağlamda da birlikte çalışmanın kulübe zarar verebileceğini ifade etti ki ben aynı fikirde değilim. Açıklaması bu şekildeydi ve zaten uzun uzun da konuşup tartışmadık. Sonuçta ben bu kadar hassas bir dönemde Galatasaray'dan ayrılmayı kafasına koyan bir teknik adamı tutamazdım ve istifasını kabul ettim.''

''KAHRAMANLAR ZOR GÜNLERDE ORTAYA ÇIKAR''

Polat, ''Gençlerbirliği maçından sonra 5 hafta kaldı. Bu durum takımı nasıl etkiler?'' sorusu üzerine de ''Ben olumlu bir etki yapacağını düşünüyorum çünkü eğer biz kahraman arıyorsak, kahramanlar zor günlerde ortaya çıkar'' dedi.

Galatasaraylı futbolcuların bayrağı buraya dek getirdiklerini ve bundan sonraki dönemde de bunu en iyi biçimde taşıyarak 2 kupayı da alacakları yolunda tereddütünün bulunmadığını belirten Polat, ''Takımla yaptığım görüşmede de bu durumun olumlu bir etki yaptığını gözlemledim. Zaten bu konuyu çok da fazla konuşmaya artık gerek yok, gerekeni futbolcular sahada söyleyecek bu andan itibaren'' diye konuştu.

Takımda yalnızca Hakan Şükür ile konuştuğunu ifade eden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sadece Hakan Şükür ile konuştum. Galatasaray'da 4 ülkenin milli takım kaptanları var; Song, Nonda, Linderoth ve Hakan Şükür. Ben kendilerine inanıyorum. Bu yarışı sonuna kadar götürecekleri konusunda şüphem yok. İstanbul'a döndüğümüzde takımın tamamıyla bir görüşme yapacağım. Perşembe günü Okan, Lincoln, Hasan Şaş ve Ümit Karan ile konuşmuştum, kalan haftaların çok önemli olduğu konusunda telkinlerde bulundum. Benim beklentilerim son derece umut dolu.''

''HEM EĞİTİMCİ, HEM YARIŞMACI HOCA''

Polat, yeni teknik direktör arayışlarıyla ilgili de açıklama yaparak, ''Michael Laudrup ile görüştüm. Açık konuşmak gerekirse kendisinin Türkiye'ye gelişi konusunda çok fazla ümitli değilim'' dedi.

Gazetelerde birçok teknik adamın isminin geçtiğini kaydeden Polat, ''Medyaya 100 isim söylerseniz 3-4 tanesinin tutmamasına imkan yok. Michael Laudrup bunlardan biriydi. Bu konuda menajer Bayram Tutumlu ile de görüştüm ama ben medyaya bu konuda açıklamalar yapacağını hiç beklemiyordum. Açık konuşmak gerekirse kendisinin Türkiye'ye geleceği konusunda çok fazla ümitli değilim, zaten kendisi Getafe'de şu anda son derece başarılı ve büyük kulüpler de ona talip. Bu tip yeni çıkış yapan genç antrenörlerin tercih ettiği ülkeler İtalya, İspanya ve İngiltere oluyor'' diye konuştu.

''Bizim düşüncemiz Gençlerbirliği maçının hemen ardından bir teknik adamı Galatasaray'ın başına getirmek'' diyen Polat, sözlerini şöyle tamamladı:

''Gelecek olan teknik adam, 5 lig ve 2 kupa maçı için değil, muhtemelen bu sezon ve aynı zamanda önümüzdeki sezon sonuna kadar görevi yürütecek bir teknik adam olacaktır. Bunu da önümüzdeki hafta netleştireceğimizi tahmin ediyorum. Benim düşündüğüm hoca profili hem eğitimci, hem de yarışmacı bir hoca, çünkü Galatasaray çok genç bir takım. Bu profile uyan hoca sayısı çok da fazla değil, bu isim yerli de olabilir yabancı da.''

Diğer yandan Galatasaray Kulübü Futbol Şubesi Komitesi Üyesi Haldun Üstünel, teknik direktör konusunda arayışların sürdüğünü ve kesinleşmiş bir isim bulunmadığını söyledi.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.