Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - LİNCOLN İPTEN ALDI
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

LİNCOLN İPTEN ALDI

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: LİNCOLN İPTEN ALDI
    Gönderim Zamanı: 06-04-2008 Saat 21:58



LİNCOLN İPTEN ALDI
Galatasarımız, ligin bitimine 5 hafta kala Ankara'da Lincoln'ün attığı golle galibiyete uzandı
G.Birliği 0-1 Galatasaray


Turkcell Süper Lig'de 29. haftanın kapanış maçında Galatasarayımız Başkent deplasmanında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Feldkamp'ın sürpriz istifası ve Fenerbahçe'nin dün Kayserispor karşısında hakem faciasıyla 2-1 galip gelmesiyle demoralize olan takımımız, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü... Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Galatasarayımıza galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 88. dakikasında Lincoln'den geldi. Sezonun ilk yarısında oynanan maçta da Gençlerbirliği karşısında, takımımıza galibiyeti getiren golü atan Lincoln, Başkent'te sahne aldı...

Turkcell Süper Lig'de geçen hafta Ali Sami Yen Stadı'nda Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalarak büyük bir avantaj kaybeden takımımız, bu hafta da Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek Turkcell Süper Lig'de puanını 64'e yükseltti.

TARAFTAR HER YERDE!
Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın birbirlerinden ayrı izlemesi dikkat çekti. Karşılaşmayı ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten ile Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da izledi. Maçın bilet fiyatları 15-25 ve 40 YTL olarak belirlenirken, karşılaşmayı 12 bin dolayında taraftar izledi. Yaklaşık 10 bin dolayında Galatasaray taraftarları, kendilerine ayrılan tribünleri doldururken, Gençlerbirliği taraftarları maça fazla ilgi göstermedi.

NONDA İLK 11'DE
Takımımızda teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile yolların ayrılmasının ardından esame listesinde Sarı-kırmızılı ekibin teknik sorumlusu olarak Cevat Güler yeraldı. Maç öncesi Polis Teşkilatı'nun 163. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Soner Çokkuykulu'ya bir çiçek verdi. Gençlerbirliği, sahaya 'Kitaplar insanlar yolunu aldıtır', Galatasaray ise 'Biz Galatasarayız, bide küfür yok' yazılı pankartlarla çıktı. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Servet ilk 11'de maça başlarken, Nonda da kendisine ilk 11'de yer buldu. Hakan Şükür maça yedek kulübesinde başlarken, Okan Buruk bu sezon 2. kez ilk 11'de maça başladı. Gençlerbirliği'nde ise genelde ilk 11'de maça başlayan Mehmet Çakır ve Burhan Eşer yedek soyunurken, Ergün Teber ve Erkan Özbey uzun bir aradan sonra ilk 11'de şans buldu.

BU ZEMİNDE FUTBOL OYNAMAK MI?
Feldkamp'ın görevine sürpriz bir şekilde son verilmesinin ardından ilk maçına çıkan takımımız, G.Birliği karşısında maça tutuk başladı. Özellikle orta alanda pas yapmakta ve organize ataklar geliştirmekte zorlanan takımımız, zeminin de oldukça kötü olması sebebiyle rakip takım üzerinde beklenen baskıyı kuramadı. Kalabalık Gençlerbirliği orta sahası karşısında oyunu kanatlara yayarak gol arayan takımımız ilk tehlikeli atağını karşılaşmanın 8. dakikasında Arda ile geliştirdi. Rakip yarı alanın sol tarafını çok iyi kullanan ve ardı ardına yaptığı klas hareketlerle ceza sahasına giren Arda, altı pasta bulunan Nonda ve Ümit'e yerden kısa pas verdi, iki futbolcu da es geçince yüzde yüz bir golden olduk... Dakikalar geçtikçe rakip kaleye yüklenen takımımız önce Ümit Karan ile yokladı Periç'in yokladığı kaleyi ardından Lincoln ile ama yine gol çıkmadı.  Rakip takım Gençlerbirliği'nin tamamıyla defansı düşünüp futbol forvet hattında sadece Isaac ile gol arama çabası karşılaşmanın ilk 30 dakikalık bölümünde başarılı oldu. İlk yarının kısa bir özetini yapmak gerekirse; futbol oynamak için sınırları zorlanan bir zemin, gol arayan bir Galatasaray ve 8 kişi defans yapan bir Gençlerbirliği'nden bahsedebiliriz...

ARDA VE LİNCOLN...
Dün Fenerbahçe'nin şaka gibi bir penaltı sonrasında Kayserispor karşısından 2-1'lik galibiyetle ayrılmasını ve Beşiktaş'ın bugün Sivasspor deplasmanından üç puan çıkarmasının ardından zirveden kopmamak adına yapacak tek şey vardı! O da kazanmak! Oluşan bu riskli ortamın bilincinde Gençlerbirliği karşısına çıkan takımımız, ilk yarının aksine ikinci yarıda daha istekliydi. İkinci yarıda daha fazla pres yapan daha fazla topa sahip olan Galatasarayımız, oyun şablonunu Arda ve Lincoln üzerine kurdu. Defans hattında uzun toplarla çıkan orta alanda Lincoln ve Arda'nın önderliğinde atak hazırlıklarını şekillendiren Galatasarayımız, ikinci yarının ilk tehlikeli atağını 54. dakikada Arda ile geliştirdi. Birbirinden şık hareklerle ceza alanına giren yıldız futbolcumuz meşin yuvarlağı fileler yerine Periç'e nişanlayınca mutlak bir gol pozisyonundan daha olduk. 

LİNCOLN....
Sağlı sollu ataklar geliştirerek rakibi bunaltan Aslanlar, 57'de Okan ile yokladı rakip kaleyi ama bu kez de direkten döndü! Baskımız karşısında oyuna hemen müdahele eden Gençlerbirliği teknik direktörü Mesut Bakkal, Okan Öztürk'ü orta sahaya çekerek biraz da olsa takımını rahatlatmak istedi. Dakikalar geçtikçe daha fazla risk almaya başlayan Galatasarayımız Servet'in de hücum hattına destek vermesiyle oyunu rakip yarı alana yıktı. Ancak bir türlü olmuyordu! Baskımızı golle süsleyemedik Başkent'te. Ateşleyeci olarak Sabri'nin yerine Barış oyuna dahil oldu 60. dakikada... Topa sahip olma oranlarında %64'e, %36'lık üstünlüğümüz oyunun akibetini anlatıyordu aslında.  Her geçen dakika ağırlaşan zemine rağmen baskısını arttıran ve mücadele azminden bir şey kaybetmeyen Galatasarayımız aradı aradığı golü 88. dakikada Lincoln'e ile buldu. Kalan dakikalarda Gençlerbirliği'nin beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 1-0'lık üstünlüğümüz ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada sol kanattan gol çizgisine inen Arda'nın ortaya çıkardığı ve kaleci Peric'i geçen topa, müsait pozisyoda Okan'ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, yandan auta gitti.
29. dakikada Hakan'ın ceza sahası dışından vuruşunda, Mehmet Topal'a çarpan top, kornere gitti.
33. dakikada Arda'nın sol kanattan yaptığı ortaya Nonda'nın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda top, az farkla auta gitti.
38. dakikada Hakan'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top, az farkla auta gitti.
42. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Lincoln'ün zayıf vuruşunda top, kaleci Peric'de kaldı.
43. dakikada Lincoln'ün ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta kaleci Peric, topa 2 hamlede sahip oldu.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.174 Saniyede Yüklendi.