Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik Programları, Güvenlik ve Güvenlik açıkları
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Engellenmiş sitelere nasıl girilir? içeri buyrun..  ( proxy )
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Engellenmiş sitelere nasıl girilir? içeri buyrun.. ( proxy )

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Engellenmiş sitelere nasıl girilir? içeri buyrun.. ( proxy )
    Gönderim Zamanı: 21-03-2008 Saat 18:48
Yasaklanan sitelere girmek için izlenecek olan yöntemler..
 
Bu dns leri ekleyip giriş yapa bilirsiniz
4.2.2.2
208.67.222.222
208.67.220.220 (Tavsiyem)


Vista için Ekleme yöntemi:

Başlat-Denetim Masası-Ağ ve Paylaşım Merkezi ´ne girin. Sol taraftan ağ bağlantılarını yönet´i seçin. Yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp özelliklere girin gelen ekrana devam diyeceksiniz.
Orada TCP/IP v4 TCP/IP v6 yazar‚ TCP/IP v4 yazanı seçip özelliklere girin verdiğimiz Dns lerden istediğinizi yazın.
 
Veya yukarıdaki dns ler işe yaramıyor diyorsanız
 
UltraSurf programını öneririm
 
 
 
 
Direk link
 
Diğer bir alternatif
 
Proxy kullanan site üzerinden girmek için aşağıdaki adresi kullanın
 
Sizin için seçtiklerim

http://www.privax.us
http://tenpass.com
http://proxiesrus.com
http://aplusproxy.com
http://www.proxyz.us/
http://myspaceproxyy.com
http://pawxy.org/
http://pawxy.com/

 
 
Proxy Nedir?

Proxy; kelime anlamı olarak "Vekil" ya da " elçi" anlamına gelmektedir. Bizim kullandığımız anlamda Proxy; internet erişimi sağlanırken, çıkışın bir proxy servisi üzerinden sağlanmasıdır. Peki Proxy Servisi nedir?

Proxy Servisi nedir?

Proxy servisi; internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da internete bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir. İki amaç için kullanılabilirler:

1. Bu kullanımda, bir proxy servisi (sunucusu), sizin adınıza sizden aldığı bilgi alma isteklerini yürütür ve sonucu yine size iletir. Ancak, aynı anda, bu bilgilerin bir kopyası da (cache),bu proxy sunucusu üzerinde tutulur ve bir dahaki erişimde kullanıcının istediği bilgiler doğrudan ilgili siteden değil de, proxy servisinden gelir; dolayısıyla, iletişim daha hızlı olur. Internete erişim için mutlaka bir proxy servisine ihtiyaç yoktur, ancak, size en yakın bir servis noktasındaki proxy servisini kullanmanız, internet erişiminizi bir hayli hızlandıracaktır.

2. Firewall-güvenlik sistemlerinin kullanıldığı yerlerde, kullanıcıları çıkışları tek bir makine üzerinden olabilir. Bu durumda proxy servis makinesi sadece bir aracı olarak çalışır.

Proxy servisi kullanmanın avantajı çoktur. Herhangi bir siteden istediğiniz bir bilgi (web sayfası, ftp dokumanı vb) eğer kullandığınız proxy servisinde henüz depolanmamışsa, bu bilginin olduğu siteden alınır ve size iletilir. Ancak, daha sonra başka bir kullanıcı (ya da siz) aynı dokümanı/bilgiyi istediğinizde, ilgili döküman/bilgi proxy servisinde depolandığı (cache) için, doğrudan oradan size iletilir ve erişiminiz de çok daha hızlı olur. Proxy servisleri, uluslararası internet bağlantılarındaki yoğunluğu azaltmak, erişimleri hızlandırmak ve ağı daha etkin kullanmak için çok yararlı araçlardır da aynı zamanda. Şöyle ki; bir şirkette kurulmuş bulunan network ağı düşünün ve şirket çalışanlarına internet bağlantısı da sağlanıyor. Bu kullanıcıların hepsi için, ayrı hatların internet bağlanması gereksiz ve maliyetli bir durum oluşturacaktır. Ancak, ana sunucu üzerinden sağlanacak internet çıkışı, proxy sunucusu vasıtası ile tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilecektir. Bu, internet üzerindeki yoğunluğu azaltacağı gibi, hızı da arttıracak ve aynı zamanda kullanıcıların proxy sunucunun depolama (cache) özelliğinden faydalanmasını da sağlayacaktır. Şimdi, proxylerin, bizlerin kullandığı alanda nasıl kullanıldığına bakalım;

Güvenlik Amacı ile Proxy Kullanımı

Proxyler, proxy sunucusunun ayarları ile ilgili olarak, kendilerine bağlandıktan sonra üzerilerinden internet çıkışı sağlayan makinelerin IP numaralarını gizleme ya da gizlememe durumlarına göre seviyelere ayrılırlar. Anonymous tabir edilen proxyler de, genelde gizlenme başarılı sonuçlar. Ancak, unutulmamalıdır ki, gizlenilmesi gereken durumun sonucunda hakkınızda yasal bir işlem yapılacaksa, proxy sunucusu da log tutmaya ayarlı olabilir ve size 2 günde ulaşacaklarsa, proxy kullanmanız bu sürenin 4 güne çıkmasını sağlamaktan başka bir işe yaramaz.
 
Bulduğumuz sağlam bir proxy'i nasıl kullanacağız?

Internet Explorer simgesi üzerinde sağ click ve "özellikler" üzerinden ya da internet explorer açtıktan sonra "araçlar" kısmına giriş yapılır. Bundan sonra "Internet Seçenekleri/Bağlantılar menusune giriş yapılır ve çıkan ekranda sağ altta bulunan "yerel ağ ayarları" tuşu tıklanır. Yerel Ağ Ayarları (LAN Settings) kısmında, ekranın alt tarafı Proxy Ayarları kısmında " Yerel Ağınız İçin Birt Proxy Sunucusu Kullanın" yazısının solundaki kutucuk işaretlendiğinde, proxynin yazılacağı kutu kullanıma açılacaktır. Buraya Proxy'i ve port numarasını yazdıktan sonra, "tamam" denilerek ayarlardan çıkılır. Proxy Ayarları ekranında, en alt solda " Yerel Adresler İçin Proxy Sunucusunu Atla" seçeneği işaretlendiğinde, adından da anlaşılacağı üzere Türkiye içinde bağlantı talep edilen internet adreslerine bağlanırken proxy sunucusu devreye girmeyecek, sadece yabancı adresler için devreye girecektir.



Edit:
Krık linkeler güncellenmiştir.


Düzenleyen invertor - 14-09-2008 Saat 11:02
Yukarı Dön
S3Z3R Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator
Simge

Kayıt Tarihi: 31-03-2007
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 820
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı S3Z3R Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-03-2008 Saat 22:11
gayet güzel  programlar benimde işime inşallah yarar....
Yukarı Dön
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-08-2008 Saat 23:46
Teşekkürler eline sağlık üstad.
Yukarı Dön
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-08-2009 Saat 15:09
Ultra Surf 9.5
 
 
 
 


Düzenleyen invertor - 08-08-2009 Saat 15:13
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.