Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Donanım & Hardware > Donanım
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Hp 'den gezegen ortaklığı programı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Hp 'den gezegen ortaklığı programı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hp 'den gezegen ortaklığı programı
    Gönderim Zamanı: 06-01-2008 Saat 03:28
Hp 'den gezegen ortaklığı programı
 
 
HP, dünya genelinde uyguladığı geri dönüşüm projesi “Gezegen Ortaklığı Programı”nı Türkiye'de de başlatıyor.

HP Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, HP, bu program sayesinde bugüne kadar 90 milyondan fazla kullanılmış LaserJet ve mürekkep püskürtmeli baskı kartuşunu geri dönüştürdü.

HP'nin Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da 30'u aşkın ülkede uygulamaya soktuğu geri dönüşüm projesi, Türkiye'de ilk olarak kurumlarda hayata geçirilecek.

Programa katılmak için ayda en fazla 5 adet HP LaserJet ya da 10 adet HP mürekkep püskürtmeli baskı kartuşu kullanan işletmelerin, posta bedelleri ödenmiş iadeli kartuşlardan almaları ve ürünleri kullanım süresi sonunda belirtilen adrese postalamaları yeterli olacak.

Daha çok sayıda kartuş ya da toner tüketen kullanıcıların ise şirket çapında HP destekli bir toplama programı geliştirmeleri ya da HP'den bir toplama kutusu talep etmeleri gerekiyor.

GERİ DÖNÜŞTÜRME SÜRECİ

Tüm HP baskı kartuşları HP'de ya da dünya geneline dağılmış ortak tesislerde çok aşamalı bir geri dönüştürme sürecinden geçerken, ilk olarak ambalaj malzemeleri kartuşlardan ayrıştırılıyor ve bağımsız olarak geri dönüştürülüyor.

Daha sonra baskı kartuşları uygun şekilde ayrılıp parçalanıyor ve son olarak, parçalanan kartuş malzemeleri plastikler, metaller ve mürekkep, köpük ya da toner atıkları olarak bir kez daha ayrıştırılıyor.

Bu malzemeler sonradan, yeni gündelik ürünlerin imalatında kullanılmak üzere ham maddelere dönüştürülüyor. Kalan mürekkep ve toner atıkları ise enerji üretiminde kullanılıyor. Kullanılamayan malzemeler de çevreye duyarlı bir şekilde bertaraf ediliyor.

“TÜRKİYE'DE BU KONUDA CİDDİ BİR ÇALIŞMA YOK”

HP Türkiye Görüntüleme ve Baskı Grubu Ülke Müdürü Fikret Ergüder, konuya ilişkin değerlendirmesinde, HP'nin çevreye duyarlı bir politika izlediğini ifade ederek, şöyle dedi:

“Türkiye'de kullanılmış toner ve kartuşların geri dönüştürülmesi konusunda ciddi bir çalışma yok. Bu ürünler, doğru şekilde imha edildikleri ya da geri dönüştürüldükleri zaman doğaya zarar vermiyorlar. Böylece, teknolojinin çevreye dost uygulamalarla hayatımızı kolaylaştırabildiği görülmüş oluyor. Ülkemizde de bu bilinci yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz.”

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.143 Saniyede Yüklendi.