Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Zaferin basındaki yankıları!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Zaferin basındaki yankıları!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zaferin basındaki yankıları!
    Gönderim Zamanı: 23-11-2007 Saat 02:46
 (A) Milli Futbol Takımı'nın dün gece gruptaki son maçında Bosna Hersek'i 1-0 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanması Türk basınında geniş yer buldu. Türkiye-Bosna Hersek maçının haber, yorum ve fotoğraflarını oyucularına sürmanşetten duyuran gazeteler, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve milli futbolculardan övgüyle söz etti.

İlk sayfasının tamamını milli maça ayıran Hürriyet, ''1 ay 11 yıldız ve finaldeyiz'' manşetiyle verdiği haberde, ''Millilerimiz dün gece yine birer kahramandı. Ay-yıldızlı ekibimiz, 70 milyona bir zafer daha armağan etti; 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerine adını yazdırdı'' yorumunu yaptı.

Milli maç için iç bölümde de 3 sayfa ayıran Hürriyet, çeşitli haber, yorum ve fotoğraflarla milli başarıyı çeşitli yönleriyle ele aldı. ''Ve Avrupa'dayız'' sürmanşetiyle okuyucularına seslenen Milliyet, yorumunda ise ''Hafta sonu Norveç'i devirerek bir mucize gerçekleştiren milliler, dün hesabı tamamen kapattı. Ay-yıldızlılar, Bosna'yı İstanbul'da yenip Avrupa Şampiyonası vizesini kaptı'' değerlendirmesinde bulundu. Spor sayfasında ''Şeref Diploması'' ve ''2008 Karnavalı'' başlıklarını atan Milliyet, milli takımın başarısının Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlandığını yazdı.

Sabah gazetesi ise milli takımın zaferi için ''Çılgın Türkler'' manşetini attı. Türkiye'nin 3. kez şampiyonaya gitme başarısını gösterdiğini vurgulayan Sabah, spor sayfasında ''Türkiye olmadan Avrupa olmazdı'' başlığıyla verdiği haberde, ''Euro 2008 yolunda 4 maçta 12 puan almıştık. Sonra peş peşe puan kayıpları geldi. Finaller gerçekten Alpler'in ardındaydı artık. Ama milli takım zoru başardı. Önce Norveç'te kazandı. Dün gece de Nihat'ın golüyle Bosna'yı devirdi. Hak ettiğimiz yerdeydik. Zaten Türkiye olmadan Avrupa olmazdı'' yorumunu yaptı.

Milli coşkuyu ''Düğün gecesi'' manşetiyle okurlarına aktaran Vatan gazetesi de, ''Milli takım Bosna'yı Nihat'ın golüyle geçip Terim'le ikinci kez direkt Avrupa Şampiyonası finallerine kaldı'' diye yazdı. Spor sayfasında maç analizi ve şampiyonadaki rakiplerin yanı sıra milli futbolcuların alacağı primi başlığa çıkaran Vatan, ''10.5 trilyon prim'' manşetiyle verdiği haberde, primin 45 futbolcu arasında paylaştırılacağını, teknik direktör Terim'in 800 bin, en fazla forma giyen Hamit Altıntop ve Mehmet Aurelio'nun ise 450'şer bin YTL prim alacağını yazdı.

Milli takımın kazandığı zaferi, Zaman gazetesi ''Euro 2008'de biz de varız'', Star gazetesi ''2008 Dansı'', Türkiye gazetesi ''Finallerdeyiz'', Cumhuriyet ''Türkiye finallerde'', Radikal ''Nihayet mutlu haber'', Posta ''Çıktık açık alınla'', Akşam ''Biz Çılgın Türkler'', Fotomaç ''Alınterimizle'', Fanatik ise ''Teşekkürler Türkiye'' manşetleriyle okuyucularına duyurdu.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.