Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar > Windows İşletim Sistemleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Powerpoint sunusuna ses eklemek ve ses gömmek
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Powerpoint sunusuna ses eklemek ve ses gömmek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
hackers_kral Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 676
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hackers_kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Powerpoint sunusuna ses eklemek ve ses gömmek
    Gönderim Zamanı: 10-10-2007 Saat 05:30

Powerpoint sunusuna ses eklemek ve ses gömmek

Powerpoint programında sunumun içine nasıl müzik gömülür onu anlatmaya çalışacağım, öncelikle powerpoint’e müzik eklemek ile müzik gömmek arasındaki farkı söylemekte fayda var, sunuma müzik eklemek aslında fazla bir şey ifade etmez çünkü hazırladığınız sunumu başkasına gönderirken müzik dosyasınıda ayrıca göndermeniz gerekir yani 2 dosya gönderirsiniz(powerpoint dosyası ve ses dosyası) fakat müziği içine gömerseniz ses dosyasını göndermenize gerek kalmaz sadece powerpoint sunumunu gönderirsiniz ve sesli olarak sunumu izlerler.

Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır, yani çok kullandığımız MP3’ler powerpoint sunumunun içine gömülmez(yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum), gömmek için “wav” uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da MP3’ler bir dönüştürü ile wav’a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.

İsterseniz anlatmaya başlayalım;

1. Öncelikle “araçlar” girerek aşağı doğru açılan menüden “seçenekler” seçelim.

2. Açılan pencereden “Genel” sekmesine girerek “KB” önündeki sayıyı yükseltelim, örneğin 5000KB yani 5MB’lik bir değer var bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının(wav) limitini gösteriyor, ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli, işlem bittikten sonra “tamam” ile kapatın pencereyi.

3. Şimdi “Ekle” , "sesler ve klipler" takip ederek "dosyadan ses" seçin.

4. Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı…

5. Dosya eklendikten sonra karşınıza bir pencere gelir, “otomatik olarak” seçin.

6. Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şekli yada mavi hoparlör şekli çıktı, üzerine gelin ve sağa basın,açılan menüden “Özel Animasyon'a” girin.

7. Sağ tarafta açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağa basın ve efekt seçenekleri girin.

8.  Daha sonra “yürütmeyi durdur” yazan yerin altındaki  slayttan sonraya  tik koyun aktif edin yani  ve ordaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın, yani sunumunuz 40 slayt ise toplam oraya 40, 856 slayt ise 856 yazın böylece eklenen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam edicektir

9.Zamanlamadan Başlat kısmını Önceki ile birlikte olarak ayarlayın  Eger eklenen muzik kısa ise  ve slayt safaları bitmeden muzik bitiyor ise bunu  slayt bitenekadar tekrarlatmanız için   yenile kısmını slaytın sonunan kadar olarak ayarlayın (bunun hakkında sıkıntı çekenler olabilir diye ekliyorum).



9. Son olarak sarı ses simgesini saklamak için şunu yapın, yukardaki “ses ayarları” sekmesine girdikten sonra, “ikonu(simgeyi) gizle” ile başlayan cümlenin başındaki yere bit tik koyun aktif edin yani ve tamam diyip kapatın.
Slayt ile işlemimiz bittikten sonra  power point gösterisi olarak kaydederseniz (Farklı kaydetten kayıt türünü power poin gösterisi olarak ayarlayıp kaydederseniz  sunu şeklinde kaydetmiş olursunuz)

Değerli üyelerimiz sonuç olarak,

Aslında ses dosyasını gömmekten biraz fazlasını yaptık ama hepsi birbirine bağlı şeyler, ses dosyasını ekle ile ekledikten sonra sesin hiç kesilmemesi için toplam slayt numarasını yazdık ve böylece müziğimiz sunumun sonuna kadar çalmaya devam etti ayrıca görüntüyü bozmaması açısından sarı renkli ses simgesini sakladık.
       

Düzenleyen hackers_kral - 10-10-2007 Saat 05:48
Yukarı Dön
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-05-2009 Saat 23:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.