Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İnternet casuslarına dikkat.!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İnternet casuslarına dikkat.!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnternet casuslarına dikkat.!
    Gönderim Zamanı: 11-03-2006 Saat 08:55
İnternet casuslarına dikkat.!

Symantec tarafından altı ayda bir yayınlanan İnternet Güvenlik Tehdit Raporu'nda, geçen yılın ikinci yarısında bilgisayarlara saldıran en tehlikeli 50 kötü niyetli kodun yüzde 80'inin gizli bilgileri ele geçirmeye yönelik olarak
tasarlandığı duyuruldu.

Symantec, İnternet tehdit bilgilerine yönelik dünyadaki en kapsamlı araştırmalardan biri olan İnternet Güvenlik Tehdit Raporu'nun dokuzuncusunu açıkladı. 1 Temmuz-31 Aralık 2005 dönemini kapsayan altı aylık rapor, siber suçları kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış tehditlerin artışına dikkat çekiyor.

Rapora göre, geçmişteki saldırılar bilgiyi yok etmeye yönelik tasarlanırken, bugün kar elde etmek için kullanıcıya kendi varlığını hissettirecek herhangi bir teknik zarara yol açmadan, bilgi çalmaya yönelik saldırılar giderek artıyor.

Bir önceki raporda, kara yönelik kötü niyetli kodların arttığını ve bu trendin 2005 yılının ikinci yarısında da süreceği yönünde uyarıda bulunan Symantec, son raporunda da uyarısını yineledi.

Raporda, geçen yılın ilk altı ayında en önemli 50 kötü niyetli kodun yüzde 74'ünün gizli bilgileri açığa çıkarmaya yönelik tasarlanırken, son altı aylık dönemde bu oranın yüzde 80'e ulaştığına işaret ediliyor.

SUÇ AKTİVİTELERİ GELİŞİYOR

Siber suçların oluşturduğu tehditler, online suç işlemek ve bireysel kullanıcılar ile kurumlardan bilgi çalmak amacıyla crimeware olarak adlandırılan saldırgan programları ve yazılım araçları kullanılarak hız kazanıyor.

Saldırganlar, güvenlik duvarları ve yönelticiler gibi geleneksel güvenlik araçlarına yönelik büyük ve çok amaçlı saldırılar yerine kurumsal, bireysel, finansal ve özel bilgilerin çalınmasına izin veren bölgesel hedeflere, masa üstü bilgisayarlara ve İnternet uygulamalarına odaklanıyor.

Bu yolla elde edilen bilgiler, daha sonra farklı suç aktivitelerinde de kullanılabiliyor.

Bot olarak bilinen, saldırganın, bir bilgisayarı izinsiz kullanmasını sağlayan programlar, siber suç tehditlerinin artışına katkıda bulunuyor.

Geçen yılın ikinci döneminde bot bulaşmış bilgisayarların sayısında bir önceki altı aya oranla yüzde 11'lik düşüş yaşandı.

Ancak yine söz konusu dönemde her gün 9 bin 163 gibi oldukça yüksek sayıda bilgisayara bot bulaştı.

Bu dönemde servisin reddedilmesi (Dos) gibi suç aktivitelerinde bot ağlarının kullanımında artış gözleyen Symantec, bir önceki döneme kıyasla yüzde 51'lik artışla günde ortalama bin 402 Dos saldırısı tespit etti.

Symantec, bu büyüme trendinin, saldırganların sayıları giderek artan web tabanlı uygulamaları ve tarayıcı açıklarını kullandığı sürece devam edeceğini öngörüyor.

Symantec, bu ölçümün, global aktivitelerin sadece bir kısmını kapsadığı ve bot bulaşmış bilgisayar sayısının gerçekte çok daha fazla olduğu tahmininde de bulundu.

PHISHING SALDIRILARINDAKİ YÜKSELİŞ

2005 yılının son yarısında, özel bilgileri ortaya çıkarmak için bilgisayar kullanıcılarını kandırma girişimleri olan phishing (şifre çalma) faaliyetleri, küçük ve bölgesel hedeflere odaklanılarak artmayı sürdürüyor.

Geçen yılın ilk yarısında günde 5,7 milyon adet phishing girişimi, bu dönemde günde 7,92 milyona ulaştı. Symantec, gelecekte günlük mesaj servisleri aracılığıyla dağıtılan phishing ve zararlı kod sayısında da bir artış bekliyor.


Symantec, bir önceki dönemde 10 bin 866, bu dönemde ise 10 bin 992 olan yeni Win32 virüs ve solucan varyantlarında küçük bir artış tespit etti.

2005 yılının ilk yarısında 170 olan yeni Win32 virüs ve solucan ailelerinin sayısında yüzde 39'luk bir düşüş görülürken, son altı ay içinde 104 yeni aile saptandı.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.