Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - F1 sezonu yarın başlıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

F1 sezonu yarın başlıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: F1 sezonu yarın başlıyor
    Gönderim Zamanı: 10-03-2006 Saat 23:26
 

Otomobil sporlarında, dünyanın en fazla ilgi gören organizasyonlarından Formula 1'de 2006 sezonu, yarın Bahreyn Grand Prix'sinde yapılacak sıralama turlarıyla start alacak.


Belçika Grand Prix'sinin, Spa-Francorchamps Pisti'ndeki çalışmalara imkan tanınması için geri çekildiği sezonda, toplam 18 Grand Prix yapılacak.


Her yıl merakla beklenen ve medyanın büyük ilgi gösterdiği Formula 1'de, bu sezon takımlar ve pilotlara yeni isimler eklenirken, yarış kurallarında da bir çok değişiklik yapıldı.


Üst üste 6 yıl birinci gelerek zirveyi kapatan, ancak geçen yıl şampiyonluğu Renault'ya kaptıran yarışın en güçlü ekiplerinden Ferrari, bu yıl da aynı hayal kırıklığını yaşamamak için olsa gerek, pilotlarında değişikliğe gitti.


Son 6 yıldır ilk kez pilot değiştiren ekipte, Brezilyalı Rubens Barrichello'nun yerine Sauber'den yine Brezilyalı Felipe Massa getirildi. Barrichello, bu sezon Honda'da yarışacak.


Tek pilot değişikliği Ferrari'de yaşanmadı. BMW ile yollarını ayıran Williams'ta, Alman pilot Nick Heidfeld, BMW'yi takip ederek BMW-Sauber ile anlaştı.


Yeni sezonda pilotlar, 3 litrelik V10 yerine 2.4 litrelik V8 motorlarla donatılmış araçlarla yarışacak. Sınırlamalara uygun V10 motorlar da kullanılabilecek. Sadece 1 yıl denen ''aynı lastik takımının kullanılması'' kuralının ömrü çok kısa oldu. Yeni sezonda pilotlar, yarış sırasında lastik değiştirebilecek. Bu sezon pistlerde pilotlara Bridgestone ile Michelin lastikleri eşlik edecek. Daha önce de sık sık değiştirilen sıralama turları kurallarında, bu sezon eleme usulüne gidildi.


Pilotların yarışa başlama pozisyonlarının tek turla belirlendiği ve aynı anda sadece bir aracın pistte yer aldığı sıralama sistemi, ters düz oldu. Bu sezon ilk etapta tüm araçlar aynı anda piste çıkacak ve 1 saat içinde toplam 3 ayrı seans sonunda yarışa başlama yerleri
belirlenecek.


İlk 15 dakikalık seansta en yavaş 6 pilot elenecek ve bunlar derecelerine göre 17 ile 22 arasındaki yerleri alacak. İkinci 15 dakikada benzer şekilde 11 ile 16 arasında yarışa başlayacak pilotlar belli olacak.


Kalan 10 pilot ise 20 dakikalık son seansta pole pozisyon için mücadele edecek.


Final seansına kalamayan 12 pilota, yarıştan önce yakıt depolarını tamamen doldurma şansı tanınacak. İlk 10 pilot ise yarıştan önce sadece sıralama turlarında harcadığı kadar yakıt alma hakkına sahip olacak.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.