Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - İlaçta kısıtlama yok
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

İlaçta kısıtlama yok

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlaçta kısıtlama yok
    Gönderim Zamanı: 26-12-2006 Saat 00:35
 
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilaçta şu ana kadar ''tasarruf nedeniyle veya tasarruf adı altında'' yapılmış bir kısıtlamanın olmadığını belirterek, ''Türkiye'de tüketilen ilaç miktarı 2002'de 699 milyon kutuydu, rakamın bu yıl 1 milyar 272 milyon kutuya çıkması bekleniyor'' dedi.

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Güler'in ilaç geri ödemelerine ilişkin soru önergesini yazılı yanıtlayan Bakan Akdağ, geri ödemeye ilişkin kuralların, Maliye Bakanlığının başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur temsilcilerinin bulunduğu bir komisyon tarafından belirlendiğini söyledi. Recep Akdağ, bedeli ödenecek ilaç listesinin ise teknik alt komisyon tarafından tespit edildiğini belirtterek komisyonun görevi hakkında açıklama yaptı.

''Neupogen'' adlı ilacın bedelinin Sosyal Güvenlik Kurumları tarafından karşılanmamasına ilişkin uygulamanın, üniversite ve hastane profesörleri ile doçentlerden oluşan Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Danışma Komisyonunun aldığı bilimsel kararla yürürlüğe konulduğunu anlatan Sağlık Bakanı Akdağ, şunları kaydetti:

''Şu ana kadar tasarruf nedeniyle veya tasarruf adı altında yapılmış bir kısıtlama söz konusu değildir. Ancak ilaca erişimin sürekliliğini sağlamak amacıyla akılcı ilaç kullanımının teşvik edilmesi ve gereksiz harcamaların kısıtlanması konularını inceleyen farmakoekonomi biliminin verileri, gelişmiş tüm ülkelerde kullanılmaktadır.
Türkiye'de tüketilen ilaç miktarı göreve geldiğimiz 2002 yılında 699 milyon kutuyken, 2005 yılında 1 milyar 212 milyon kutu olmuştur. 2006 yılı için bu rakamın 1 milyar 272 milyon kutu olması bekleniyor.''
 
Bakan Akdağ yazılı yanıtında, Türk Dil Kurumunun ''tasarruf etmek'' ifadesini 3 şekilde tanımladığını belirterek, soru önergesini veren ANAVATAN'lı Güler'e, ''Bunlar; bir malın sahibi olmak, onu istediği gibi kullanmak; bir şeyi dikkatli ve idareli kullanmak ve para biriktirmektir. Sizin hangi tasarruftan bahsettiğinizi anlayamadım'' karşılığını verdi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.173 Saniyede Yüklendi.