Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Basketbol
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Efes muhteşem döndü! 95-77
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Efes muhteşem döndü! 95-77

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Efes muhteşem döndü! 95-77
    Gönderim Zamanı: 23-11-2006 Saat 07:41
 Euroleague'deki temsilcilerimizden Efes Pilsen A grubundaki dördüncü maçında Abdi İpekçi'de grubun namağlup lideri Yunan temsilcisi Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Cüneyt, Cenk, Nicholas, Haislip ve Prkacin ilk beşiyle başlayan mavi beyazlılar, ilk dakikalardan itibaren özellikle savunmada aksadı. Haislip'in savunmada yetersiz kalmasına, Acker ve Zizic'in skorer oyunu da eklenince ilk çeyrek 25-18 Olympiakos üstünlüğüyle tamamlandı. İlk çeyrekte Zizic-Acker ikilisi toplam 8/11 isabetle oynayarak farkın açılmasında büyük pay sahibi oldular. Olympiakos'un 12-3'lük ribaunt üstünlüğü de dikkat çeken bir diğer istatistik oldu.

İkinci çeyrekte Kerem Gönlüm ile savunmada daha hareketli bir görüntü çizen Efes, alamadığı savunma ribauntlarını potasında sayı olarak görünce fark açılmaya başladı. On beşinci dakika 29-41 ile geçerken ribauntlardaki etkisini sürdüren Pini Gershon'un öğrencileri ilk yarıyı 48-37 önde tamamladı.

İlk yarının en dikkat çekici istatistikleri % 42 saha içi hücum yüzdesi ile oynayan Efes Pilsen'e karşılık Olympiakos'un %54 saha içi isabeti yakalaması, Yunan ekibinin 22-11'lik ribaunt üstünlüğü ve Andrija Zizic'in 6/7 iki sayı ile 12 sayı, 6 ribauntluk performansı oldu.

Efes Pilsen'de ise Kerem Gönlüm 7 sayı, 5 ribaunt, 1 top çalma ile oynarken Drew Nicholas 3/4 üç sayı ile 9 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ile oynadı.

İkinci yarı 58 sayı!

İkinci yarıya savunmada çok etkili başlayan Efes, Haislip'in toparlanması ve daha istekli bir kimliğe bürünmesiyle farkı eritmeye başladı. Üçüncü çeyreğin ilk yarısında rakibine sadece beş sayı attıran Efes karşısında kırmızı beyazlılar, Zizic ve oyun stiliyle Efes kısalarına çok ters gelen Alex Acker'den sayılar bulmaya başladı. Hücumda Haislip ve son beş saniyede Cüneyt ile iki kritik üçlük bulan Oktay Mahmuti'nin talebeleri üçüncü çeyreği 56-60 geride tamamladı.

Son çeyreğe önce Cüneyt ardından da Ermal'in üçlükleriyle başlayan Efes 32. dakikada uzun zaman sonra maçta beraberliği yakaladı (62-62) Penn'in iki sayısına Jenkins'in üçlüğüyle cevap veren Efes 33. dakikada maçta ilk kez öne geçti. (65-64)Ermal'in şans basketi, Jenkins'in ikiliği ve Nicholas'ın üçlüğü maçtın bitimine 6:44 dakika kala Efes'in 73-66'lık üstünlükle maçta kendi lehine en büyük farkı yakalamasını sağladı. Hücumda müthiş bir performans sergileyen Biracılar Jenkins ve Cüneyt Erden ile üçlük bombardımanına devam etti. Rakibin Acker dışında Efes savunmasına karşı ayakta kalan oyuncusunun kalmamasıyla farkı giderek açtı ve maçın yıldızlarından Cüneyt'in üçlüğüyle son dakikaya 89-74 önde girdi. Nicholas'ın son saniye üçlüğü ve son hücumda bulduğu basketle 95 sayıya ulaşan lacivert beyazlılar ikinci yarıda yaptığı müthiş geri dönüşle karşılaşmadan 95-77 galip ayrılarak rakibine bu sezon Euroleague'deki ilk mağlubiyetini tattırdı.

Amerikalılar coştu

Sezon boyunca çok eleştirilen Efes Pilsen'in Amerikalı oyuncuları bu maçta inanılmaz bir performans gösterdiler. Jenkins-Nicholas-Haislip üçlüsünden maç boyunca toplam 50 sayı bulan Efes Pilsen bunun karşılığını da sezonun en iyi hücum performansını göstererek aldı. İlk yarıda Efes'in en iyisi olan Kerem Gönlüm, Haislip'in olağanüstü oyunuyla ikinci yarıda hiç oynama fırsatı bulamadı.

Amerikalılar'a, ilk yarı 0/4 üçlükle oynayan Cüneyt Erden'in ikinci yarıda 5/5 üçlük ile destek olması ve bu üçlüklerin tamamının maçı dengeye getiren ve kopartan basketler olması dikkat çekiciydi. Üçlüklerde 17/30 ile oynayan Efes asistlerde de rakibine 18-11'lik üstünlük sağladı.

Efes'te 20 sayı, 5 ribaunt ile oynayan Drew Nicholas lacivert beyazlıların en skorer ismi oldu. Tamamı ikinci yarıda olmak üzere Cüneyt Erden 15 sayı, Marcus Haislip 15 sayı, 7 ribaunt, Horace Jenkins ise 15 sayı, 4 asist ile oynadı.

Konuk Olympiakos'ta en etkili isim 20 sayı, 7 ribaunt ile Zizic ve 18 sayı, 10 ribauntluk double double performansıyla Alex acker oldu. Eski Efes Pilsen'li Domercant ise 14 sayı, 4 ribaunt ile oynadı ancak takımının mağlubiyetine engel olamadı.

1. çeyrek: 18-25
2. çeyrek: 19-23
3. çeyrek: 19-12
4. çeyrek: 39-17 Efes%20muhteşem%20döndü!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.