Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bademli Kıyma Kavurma
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bademli Kıyma Kavurma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
dafne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı dafne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bademli Kıyma Kavurma
    Gönderim Zamanı: 15-11-2006 Saat 01:08
Malzemeler: 500 gram kıyma, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 kahve fincanı ikiye ayrılmış badem, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kuru soğan, 1 kahve fincanı et suyu, tuz, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu, l çay kaşığı nane, 1 adet domates ve 14-15 adet ıspanak yaprağı.

Hazırlanışı: Uygun bir tavada sıvıyağı kızdırın. İçine kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç bademleri koyup, pembeleşene kadar kavurun. Bademleri delikli bir kepçe ile ayrı bir kaba alın. Aynı tavada kıyılmış soğanları kavurun ve kıymayı ilave edin. Suyunu çektikten sonra et suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin. Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya başlayıncaya kadar pişirin. Badem, limon suyu ve kuru naneyi ekleyin. Bir kez karıştırıp, ateşten alın. Servis tabağına, ıspanak yapraklarını dizin. Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne koyun. Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın.

no imza no problem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.