Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Basketbol
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Derbi F.Bahçe nin  83-71
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Derbi F.Bahçe nin 83-71

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Derbi F.Bahçe nin 83-71
    Gönderim Zamanı: 15-10-2006 Saat 04:27
Beko Basketbol Ligi'nde sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Beşiktaş Cola Turka'yı 83-71 mağlup etti. Mücadeleye Fenerbahçe Ülker, Mrsic, Solomon, İbrahim Kutluay, Mirsad Türkcan ve Kambala; Beşiktaş Cola Turka ise Reese, Barış Özcan, Cevher Özer, Thomas ve Sales ilk beşi ile başladı.

Karşılaşmaya İbrahim Kutluay'ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla başlayan Fenerbahçe Ülker'e, konuk ekip Brooks Sales'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla yanıt verdi. Damir Mrsic'in üçlüğü ve Kaspars Kambala'nın sayıları ile etkili olan Fenerbahçe 3. dakikayı 7-4 önde geçti. Beşiktaş Cola Turka ise Cevher Özer'in üçlüğü ile skora dengeyi getirdi. (7-7)

Barış Özcan ile serbest atışları değerlendiremeyen Beşiktaş Cola Turka'ya, Kambala'nın pota altında bulduğu 4 sayı ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker, skoru da 11-7'ye getirdi. Beşiktaş Cola Turka James Thomas ile basket bulsa da, Fenerbahçe Ülker 5. dakikayı 11-9 önde geçti. Hücumda pota altını iyi kullanan Sarı-lacivertliler, Mirsad Türkcan'ın üst üste bulduğu 5 sayı ile ilk periyodun bitimine 3:33 dakika kala skoru 16-11'e getirdi. Willie Solomon'un üçlüğü ile farkı 7 sayıya çıkaran (18-11) Fenerbahçe Ülker'e Aubrey Reese, Jamel Thomas ve Arda Vekiloğlu'nun sayıları ile yanıt veren Siyah-beyazlılar, 0-8'lik seri yakalayarak öne geçti. (18-19).

Suskunluğunu Willie Solomon ile bozan Fenerbahçe Ülker ilk periyodu 22-19 önde tamamladı. İkinci periyoda Djuro Ostojic'in sayıları ile başlayan Beşiktaş Cola Turka'ya Hakan Demirel ve Ömer Onan'ın basketleri ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker, 13. dakikada skoru 26-21'e getirdi. Beşiktaş Cola Turka Djuro Ostojic ve James Thomas ile sayılar üretse de, Fenerbahçe Ülker Kaspars Kambala ile içeriden, Willie Solomon ile dış atışlardan sayılar üreterek ilk yarının son 5 dakikasına 33-27'lik skorla girdi. Savunmasını sertleştiren Sarı-lacivertliler, Willie Solomon ve Mirsad Türkcan'ın üçlükleri ile ilk yarının bitimine 4 dakika kala farkı 12 sayıya (39-27) kadar çıkardı. Top kayıpları yapan ve Beşiktaş Cola Turka karşısında Kaspars Kambala ve Willie Solomon ile sayılar üreten Fenerbahçe Ülker, skoru 43-27'ye getirdi. Beşiktaş Cola Turka, son dakika içerisinde 4 sayı bulsa da, Fenerbahçe Ülker, İbrahim Kutluay'ın üçlüğü ile ilk yarıyı 46-33 önde tamamladı.

İkinci yarıya Jamel Thomas'ın sayıları ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, Djuro Ostojic'in serbest atıştan bulduğu sayı ile skoru 46-36'ya getirdi. Willie Solomon, Mirsad Türkcan ve Kaspars Kambala ard arda basketler bularak farkın kapanmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker farkı 15 sayıya (55-40) çıkardı. Pota altında Oğuz Savaş, dış atışlarda Damir Mrsic ile etkili olan Sarı-lacivertli takım, üçüncü periyodun son 2 dakikasına 63-46 önde girdi. Damir Mrsic'in üçlüğü ve Oğuz Savaş'ın sayıları ile farkı 20 sayıya (68-48) Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan'ın serbest atıştan bulduğu sayılar ile son periyoda 69-48 önde girdi.

Son periyotta farkın azalmasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, normal sürenin son 6 dakikasına 78-55 önde girdi. Pota altında Semih Erden ve Ira Clark ile sayılar üreten Fenerbahçe Ülker, savunmasını sertleştirirken farkı da açtı. 37. dakikayı 83-57 önde geçen Sarı-lacivertliler, potasında 4 sayı görse de son 2 dakikaya 83-61 önde girdi. Normal sürenin bitimine 1:54 dakika kala Fenerbahçe Ülker'den Hakan Demirel, Barış Özcan ile girdiği mücadelede omzundan sakatlanarak oyunu terk etti. Üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker maçı da 83-71'lik skorla kazandı.

SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Mehmet Keseratar , Ersan Kartal , Deniz Kıyak 
FENERBAHÇE ÜLKER: Mrsic  12, Solomon  16, İbrahim Kutluay  10, Mirsad Türkcan  13, Kambala  14, Hakan Demirel  2, Ömer Onan  3, Rasim Başak , Semih Erden  5, Oğuz Savaş  7, Ira Clark  1
BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Aubrey Reese  6, Barış Özcan  3, Cevher Özer  13, Jamel Thomas  25, Brooks Sales  8, Erkan Veyseloğlu  2, Barış Güney , Djuro Ostojic  9, Arda Vekiloğlu  5, Levent Bilgin , Derya Yannier 
1. PERİYOT: 22-19
DEVRE: 46-33 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3.PERİYOT: 69-48

Maçtan notlar:

Beko Basketbol Ligi'nde 2006-07 sezonunun ilk derbisi olan Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turka maçında, sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

İki takım arasındaki anlaşma gereği Beşiktaş seyircisinin salona alınmadığı derbi maçta, Abdi İpekçi Spor Salonu'na gelen yaklaşık 7 bin Fenerbahçe taraftarı, takımlarını coşkuyla destekledi. Karşılaşma öncesinde taraftarlar, takımı tribünlere çağırıp alkışladı. Taraftarların Mirsad'ı ''Piskopat Mirsad'' diye tribünlere çağırması dikkati çekti. Mirsad bu çağrıya eliyle taraftarları selamlayarak cevap verdi.

-İBRAHİM 7 YIL SONRA TARAFTARINI KARŞISINDA-

Ülker'in Fenerbahçe ile sponsorluk anlaşması imzalamasının ardından yeniden eski takımına gelen İbrahim Kutluay, 7 yıl sonra ilk kez İstanbul'da sarı-lacivertli taraftarların karşısına çıktı. Fenerbahçe'den 7 yıl önce Yunanistan'ın AEK Atina takımına transfer olan İbrahim Kutluay, çeşitli takımlarda oynadıktan sonra bu yıl yeniden eski takımına dönmüştü. İbrahim'e büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, tecrübeli oyuncuyu tribünlere çağırıp, alkışladı.

-BAŞKAN YILDIRIM DA İZLEDİ-

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da izledi. Derbi maçta Yıldırım'ın yanı sıra asbaşkanlar Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı, Ali Koç, yöneticiler Ali Yıldırım, Ömer Temelli, Semih Özsoy, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Yahya Kemal Gencer, Hüseyin Yücel ve Süleyman Eren protokol tribünündeki yerlerini aldılar.

Bu arada, Basketbol Federasyonu, karşılaşmadan önce iki takım yöneticilerine, sponsorlara ve basın mensuplarına Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki restoranda iftar yemeği verdi. Karşılaşmayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yıldız Milli Basketbol Takımı oyuncuları da izledi.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.