Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Donanım & Hardware > Donanım
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Ati’nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Ati’nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ati’nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti
    Gönderim Zamanı: 13-10-2006 Saat 19:26
Ati'nin Merakla Beklenen RD600 Yonga Seti Hız Aşırtma Efsanesi DFI ile Buluştu
 

Birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde son kullanıcı açısından ismi bile telaffuz edilmeyen ama özellikle Nvidia'nın, AMD işlemciler için çıkardığı nForce 4 yonga setini kullanan LanParty serisi anakartları ile hız aşırtma (overclock) alanında gerek ülkemizde gerekse dünyada dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve kısa sürede değişik rekorlara imza atan DFI, hakkında son günlerde çıkan masa üstü bilgisayar pazarına yönelik anakart üretimini bırakacağına dair söylentilere en güzel cevabı üzerinde çalıştığı Lanparty UT RD600 - T2R/G modeline ait resimleri ortaya çıkararak verdi.

Bilindiği gib Ati'nin Intel'in Core 2 Duo "Conroe" işlemcileri için geliştirdiği RD600 yonga seti şimdiden bu işlemciler iin en yüksek performansı veren yonga seti olmaya aday. Zira anakartın ES (Enginering Sample - Mühendislik Örneği) örnekleri üzerinde yapılan denemelerde 520 fsb'ye ulaşabildiği söyleniyorki bu oldukça iyi bir rakam. Özellikle DFI gibi hız aşırtma uzmanı markalar ile bu değerlerin çok daha geliştirilebiceği de belirtiliyor. Tabi bunu gören Intel'in Ati'nin dolayısı ile AMD'nin kendi işlemcisi üzerinde söz sahibi olmasını engellemek için Tayvanlı anakart üreticilerine bu yonga setine sahip anakart üretmemeleri konusunda baskı yaptığı da belirtilmekte.


Resimleri üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Resimler dailytech.com sitesinden alınmıştır.

Biz anakarta geri dönersek, şu an modelin teknik özellikleri hakkında çok detaylı bilgiler henüz verşilmemiş olsa bile anakart üzerinde ilk dikkat çeken nokta 3 adet x16 PCIe slotunun yer alıyor olması. Bunlardan ikisinin Crossfire için kullanılacağını düşünrsek 3. slot için çeşitli söylentiler var. Bu söylentiler arasında öne çıkanı ise 3. slotun fizik işlemler için kullanılacağı yönünde. Bunun dışında şuan gelen bilgilere göre yine anakart üzerinde 3 adet PCI slotu, diğer LanParty modelleri gibi 2 adet Gigabit ethernet desteği, UV duyarlı slotlar, yüksek tanımlı ses ki DFI anakart üzerindeki elektrik dağılımını daha verimli hale getirmek için, ses yongasını PCB üzerinden alarak "Karajan" ismini verdiği ayrı bir modül olarak anakart'ın yanında veriyor.

DFI'nin yeni RD600 LanParty modelinin önümüzdeki ay çıkması bekleniyor. Fiyat olarak DFI tarafından net bir bilgi gelmese de yeni LanParty'nin fiyatının 200$'ın altında olması beklenmiyor. Ayrıca bildiğiniz gibi RD600 Ati tarafından Intel işlemciler için üretilen son yonga seti olacak hatta DFI'nin bu modeli, Ati'nin RD600 yonga setini kullanan tek model olma ihtimali de bulunmakta.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.188 Saniyede Yüklendi.