Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Terim, Emre ile Arda’yı karşılaştırdı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Terim, Emre ile Arda’yı karşılaştırdı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Terim, Emre ile Arda’yı karşılaştırdı
    Gönderim Zamanı: 06-10-2006 Saat 19:02
Fatih Terim: “Arda kenar oyuncusu gibi gözüküyor ve çok yönlü olabilecek bir futbolcu olmaya gidiyor. Dripling halinde rakibinin içinden geçiyor.”

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yetişmelerinde emek sarfettiği iki yıldız oyuncu Emre Belözoğlu ile Arda Turan’ı karşılaştırdı. “Arda’nın yolu daha çok uzun. Ama tam olduğunda Emre’yi geçebilecek kapasiteye sahip” diyen Terim, iki öğrencisiyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

‘DÜNYA ONU İSTEYECEK’
“İkisi de çok yetenekli. Emre tabi orta sahada. Ama Arda kenar gibi gözüküyor ve çok yönlü olabilecek bir futbolcu olmaya gidiyor. Özellikle dripling halinde kenarda rakibin içinden geçiyor. Kelimenin tam anlamı bu.

Emre, ben onu genç takımdan aldığımda on metrekarede oynuyordu. Sonra katkılarla agresif, gol atabilen, attırabilen bir oyuncu oldu. Şu anda Avrupa’nın en önemli oyuncularından. Arda da inşallah o konuma da gelebilecektir, inanıyorum ki dünyanın en iyi takımlarının isteyeceği bir oyuncu olacaktır.

Ben Emre’yi 15 yaşında Şampiyonlar Ligi’nde liginde sahaya sürdüm ama sadece 30 dakika tahamül edebildim. Çünkü ayakları titriyordu. Arda bu süreyi daha çabuk aştı. Emre ‘oldu’. Arda da ‘olma’ yolunda gidiyor. Arda’nın yapacağı şudur; her gün üstüne katacaktır. Artık teoride değil, yaşayarak öğrenecek. Hataları olacak. Ki maçlarda yapıyor. Bu ona çok genç yaşta tecrübe kazandıracaktır. Erken şöhret olmak da bazen önemli kazanımlar getiriyor.”

ARDA'NIN İDOLÜ EMRE
Milli Takım'ın yıldızı Arda, en çok Emre Belözoğlu'nu beğendiğini ve örnek aldığını söyledi. Arda, 'Hedefim Emre Belözoğlu gibi olmak. Onun gibi bir futbolcu varken kendime Avrupa'dan bir yabancı futbolcuyu örnek almam.

Umarım günün birinde ben de Emre ağabey gibi İngiltere'de futbol oynarım. Çünkü oradaki statlar ve taraftarlar muhteşem. En son oynadığımız Liverpool maçında özellikle taraftarların maça olan ilgisi beni çok etkiledi. Maçın her anında alkışlamak için güzel hareket arıyorlar. İngiltere Ligi'nin benim gibi yetenekli oyuncuların yeri olduğuna inanıyorum. Çok çalışıyorum ve zamanı gelince bunu başaracağımı da biliyorum' dedi. Genç yaşta milli formayı giymenin üzerinde hiçbir baskı oluşturmadığını da ifade eden genç futbolcu, sorumluluklarını bildiği için rahat olduğunu söyledi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.