Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Jandarma komutanına tutuklama
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Jandarma komutanına tutuklama

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Jandarma komutanına tutuklama
    Gönderim Zamanı: 09-03-2006 Saat 19:55
Bursa Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Yeşil ve jandarmada görevli bir uzman çavuş, jandarma bölgesinde 3 kişinin kaleşnikofla öldürülmesinin ardından organize polisinin gerçekleştirdiği bir soruşturma kapsamında "Suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği" iddiasıyla tutuklandı.
 
Bursa Organize Suç ve Kaçakçılık ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 20 gündür yürüttüğü soruşturma kapsamında, Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Yeşil ve Jandarma Uzman Çavuş T.A için gözaltı kararı çıkarıldı. Gece geç saatlerde gizlice Organize Polisi tarafından Bursa Adliyesi'ne getirilen Aydın Yeşil ve uzman çavuş T.A tutuklanarak İl Jandarma Komutanlığı içerisindeki tutukevine gönderildi.
 
Bursa'da yaklaşık 1 ay önce jandarma bölgesindeki Otokop'ta 3 kişinin kaleşnikofla öldürülmesinin ardından bu olayın soruşturması, jandarmadan alınarak polise verilmişti. Savcılığın izniyle teknik takip de yapan polisin çalışması sonucu, çağrı adı verilen operasyon sonucu 32 kişi gözaltına alınmıştı. Şahıslardan 12'si sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, dosya hakkında gizlilik kararı da çıkarılmıştı.
 
Şahısların tutuklanmasından 3 gün sonra; operasyonda gözaltına alınan çete mensuplarıyla bağlantılı olduğu iddia edilen Albay Aydın Yeşil ve Jandarma Uzman Çavuş T.A gözaltına alındı. Ortaya çıkarılan çetenin mensuplarıyla cep telefonu konuşmaları bulunduğu öne sürülen Albay Yeşil ve uzman çavuş Nöbetçi 2.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı içerisindeki tutukevine gönderildiler.
 
Albay Aydın Yeşil'in, cep telefonu görüşmelerini görevi gereği şahıslardan bilgi almak için yaptığını söylediği de öne sürüldü.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.