Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Nefret Değil, Rekabet Var!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Nefret Değil, Rekabet Var!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nefret Değil, Rekabet Var!
    Gönderim Zamanı: 20-04-2006 Saat 19:30

 

 

 

İrlanda Cumhuriyeti’nde yayın yapan RTE Televizyonunun yetkilileri, Dünya’daki en önemli derbi maçlarını içeren belgesel çalışmaları kapsamında bugün İstanbul’a geldiler. Sunuculuğunu İngiliz komedyen Ardal O’Harlon’un yapacağı belgesel için şimdiye kadar; Feyenoord - Ajax, Olympiacos - Panathanaikos, Lazio - Roma, Cracovia - Wisla Krakow ve Barcelona - Real Madrid maçları görüntülendi. İrlandalı ekip, 6. seri olarak 22 Nisan Cumartesi günü yapılacak Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçını belgesellerine dahil edecek.

Derbi maçı için ülkemize gelen İrlandalı yetkililer, ilk olarak takımımızın bugün Samandıra Tesisleri’nde yaptığı antrenmanı izledikten sonra, kalecimiz Rüştü ile de bir röportaj gerçekleştirdiler.
Fenerbahçe-Galatasaray arasındaki maçların her açıdan niçin bu kadar hararetli geçtiğini soran yetkililere Rüştü Reçber, şöyle cevap verdi: “Galatasaray 100. yılını geride bırakmış bir takım. Fenerbahçemiz de önümüzdeki sene 100. yılını kutlayacak. Bu kadar tarihi geçmişe sahip iki kulüp arasında yıllardır süregelen bir rekabet var. İki takım da ezeli rakip ama aynı zamanda ebedi de dosttur. Türkiye’deki futbola keyif veren en büyük unsur, bu ezeli ve tatlı rekabettir. Aramızda yaşanan bu çekişme nefretle karıştırılmamalı. Bu nefret değil, rekabetten başka bir şey değildir. Benim Galatasaray takımından ailecek görüştüğüm çok arkadaşım var. Taraftarlar arasında da bu böyledir. Bu maçları çok büyütmemek gerekir. Dünyanın her yerinde böyle derbiler var. Barcelona-R. Madrid; Celtic-G. Rangers; Olympiacos-Panathanaikos; Milan-İnter vs... Türkiye’deki en büyük ve bizim için de en kritik maçlardan biri olacak. Çok iyi çalışıyoruz ve bekleneni karşılayacak güçteyiz.

2002 Dünya Kupası maçlarına neden yanakları boyalı olarak çıktığının sorulması üzerine kalecimiz, “Takım olarak aldığımız bir motivasyon kararıydı. Amaç; kazanma azmimizi ve savaşma ruhumuzu göstermekti.  Herkes bir fikir üretti ve karma olarak uyguladık. Benimki ise maçlara bu şekilde çıkmaktı. Bazı arkadaşlarımız da saçlarını kazıttı. İşe de yaradı, 3. olduk!” dedi.
RTE Televizyonu’ndan gelen yetkililer, Samandıra Tesislerimizin ardından, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelerek müzemizi ziyaret ettiler. Fenerbahçe tarihiyle ilgili bilgi alan yetkililer, daha sonra Fenerium Mağazamızı da gezdikten sonra stadımızdan ayrıldılar.




Düzenleyen turbo - 20-04-2006 Saat 19:33
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.