Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dünya Tehdit Raporu açıklandı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Dünya Tehdit Raporu açıklandı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dünya Tehdit Raporu açıklandı
    Gönderim Zamanı: 28-03-2011 Saat 08:37
ESET, Şubat ayı Dünya Tehdit Raporu`na göre, Win32/Agent (ajan) adlı zararlı yazılım çok hızlı bir yükseliş içinde. ESET`in gelişmiş raporlama ve takip sistemi ThreatSense.Net analizlerine göre hazırlanan, bilgisayarlara yönelik Şubat ayı Dünya Tehdit Raporu`na göre, bilgisayarlara bulaşarak veri çalan Win32/Agent(ajan) adlı zararlı yazılım, gerek dünyada gerek Türkiye`de hızla yayılarak en büyük tehditler arasına girdi.

Hassas bilgileri açığa vuran `Win32/Agent` adlı bulaşıcı uygulama, internet üzerinden kullanıcının haberi bile olmadan bilgisayara bulaşıyor. ESET bu zararlı yazılımı, PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriyor. Win32/Agent etiketi birçok taşıyıcıdan yararlanarak yayılan geniş bir yelpazedeki zararlıları tanımlıyor.

Bu grubun üyeleri belli başlı davranış biçimleri ve önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebilmeleri ile ayırt edilebiliyorlar. Avrupa`da şimdiden yüzde 4 ile ilk üç arasında yer alan bu yazılım, dünyaya bakıldığı yüzde 3,57 ile en büyük dördüncü tehdide yükselmiş durumda.

Durum Türkiye açısından da hayli riskli görünüyor. Win32/Agent, Türkiye`de yüzde 8.51 ile en büyük ikinci tehdit pozisyonunda.

ESET, güvende kalabilmeleri için kullanıcılara güncel bir antivirus yazılımı kullanmalarını ve yayınlanır yayınlanmaz işletim sistemi güncellemelerini yüklemelerini aynı zamanda çeşitli yazılımlar için yayınlanan güvenlik yamalarını da unutmamalarını tavsiye ediyor.

Bazı Avrupa ülkelerine bakıldığında Win32/Agent`ın Avusturya`nın yüzde 4,54 ile birinci tehdidi durumunda olduğu görülüyor. Bazı başka ülkelerde ise oranlar şöyle; Macaristan yüzde 3,70, Polonya yüzde 2,84, İsveç yüzde 2,39, Danimarka yüzde 4,16.

Türkiye`nin en büyük tehdidi

Geçtiğimiz ay son derece hızlı bir yükseliş gösteren Win32/Agent (ajan) adlı zararlı yazılım, tüm tehditler arasında sıyrıldı ve 1 numaraya oturarak, Türkiye’de bilgisayarlar için en büyük tehlike haline geldi.

Yazılım kuruluşu ESET`in gelişmiş raporlama ve takip sistemi ThreatSense.Net analizlerine göre hazırlanan bilgisayarlara yönelik Mart ayı Türkiye Tehdit Raporu, yeni bir tehditin en üst noktaya ulaştığını gösteriyor. Geçen ay Win32/Agent`ın Türkiye`de hızla yayıldığını belirleyen ESET, tüm tespitlerin yüzde 6.54`ünü oluşturan Ajan`ın tehditler arasında birinciliği ele aldığını tespit etti.

`Win32/Agent` adlı uygulama, internet üzerinden kullanıcının haberi bile olmadan bilgisayara bulaşıyor. ESET bu zararlı yazılımı, PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriyor.

Win32/Agent etiketi birçok taşıyıcıdan yararlanarak yayılan geniş bir yelpazedeki zararlıları tanımlıyor. Bu grubun üyeleri belli başlı davranış biçimleri ve önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebilmeleri ile ayırt edilebiliyorlar.

ESET, güvende kalabilmeleri için kullanıcılara güncel bir antivirus yazılımı kullanmalarını ve yayınlanır yayınlanmaz işletim sistemi güncellemelerini yüklemelerini aynı zamanda çeşitli yazılımlar için yayınlanan güvenlik yamalarını da unutmamalarını tavsiye ediyor.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.