Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Mac'te Korsan Virüsü !
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Mac'te Korsan Virüsü !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mac'te Korsan Virüsü !
    Gönderim Zamanı: 25-03-2011 Saat 15:40
Genellikle Windows'a musallat olan virüsler bu kez kopya yazılım kullanan Mac'lere dadandı.

Mac virüsü sadece kopya iWork 2009'larda görünüyor.

Biz virüs ve benzeri zararlı yazılımları genellikle Windows makinelerde görmeye alışığız ama seyrekte olsa diğer işletim sistemlerinde de benzer sakıncalı yazılımlara rastlanabiliyor. Macintosh için güvenlik programları üreten Intego firmasının keşfettiği yeni bir virüs, Mac'lerin ofis paketi olan iWork 2009'ları tehdit ediyor ama sadece kopya olanları.

Özellikle torrent yardımıyla indirilmiş olan bazı kopya iWork 2009'larda rastlanan virüs, aslında kullanıcının bilgisayarını ele geçiren bir truva atı.

OSX.Trojan.iServices.A olarak adlandırılan virüs, torrent yardımıyla indirilen kopya iWork'ün kurulum paketine aslında var olmaması gereken bir dosya ekliyor. iWorkServices.pkg adlı dosya, kurulum başlarken aktive oluyor ve sisteme yerleşiyor.

Virüs kurulumunu tamamladıktan sonra zararlı yazılımın kendi sunucusuna, bulaştığı bilgisayarın bilgilerini göndermeye başlıyor. Bu noktadan sonra hacker'lar sistemdeki tüm gizli bilgilere ulaşabiliyor, hatta bilgisayara uzaktan erişim yoluyla girebiliyorlar. Virüs gerekirse kendini güncelleyerek farklı zararlı yazılımları da sisteme yükleyebiliyor.
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.