Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Donanım & Hardware > Network
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


ACİİİİLLLL YARDIMMMMMM !!!!

 Post Reply Post Reply
Author
Message
halil.316 View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 09-10-2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 369
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halil.316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ACİİİİLLLL YARDIMMMMMM !!!!
    Posted: 12-10-2010 at 19:06
Evimde 2 tane pc var ve bunun için arkadaştan bec 5102 diye 4 portlu bir modem aldım. bu modemi 1.bilgisayarıma takıp kurulumunu yaptım sonra diğer bilgisayarıda bu modeme bagladım.Suan 1.bilgisayar(kurulum yaptığım)bilgisayarda net var ama 2.bilgisayarda yok.verdiği hata ise;
"Yerel ağ bağlantısı" geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil.
budur.

Bilgisayarda asus p5gv-mx anakart bulunmaktadır.
win7 yukludur.hatanın orjinali resimlerde görüldüğü gibidir.
ethernet kablosunda veya modemde bir sıkıntı yoktur.
cunku modemde 2. bilgisayarı bağladığım lan baglantısının ışığı yanıyor.
ethernet kartının driverini bir kaç kez sildim yeniden yukledim ama olmadı.diger forum sitelerinede baktım onların önerileri
Komut sistemine girin
önce
IPCONFIG /RELEASE

sonra
IPCONFIG /RENEW

yazın. Düzelecektir. dediler ama duzelmedi.
arkadaşlar bu sorun nasıl düzeltilebilir lütfen yardım edin..
ilginiz için şimdiden herkese tesekkur ederim.
resim linkleri;
ttp://rapidshare.com/files/424630705/Adsae_z.jpg
http://rapidshare.com/files/424630705/Adsae_z.jpg
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3332
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-10-2010 at 20:29
Öncelikle resimleri rapidshare.com a değilde www.imageshack.us ye upload etmenizi tavsiye ederim
 
Sorunuza gelince
 
Sırası ile aşağıdaki işlemleri uygulayınız
 
Denetim masasından  Ağ ve Paylaşım Merkezi tıklayın 
 
Karşınıza gelen ekrandan  "Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" menüsüne tıklayın 
 
Karşınıza gelen ekrandan  Yerel ağ bağlantınızın üzerine sağtıklayıp özellikler diyin 
 
Karşınıza gelen ekrandan  Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)   ün üzerine çift tıklayın
 
Karşınıza gelen ekrandan  Aşağıdaki İp adresini kullan seçeneğini seçin
 
İp adresi kısmına  192.168.1.15 yazın
Alt Ağ maskesi kısmına tıkladığınızda otomatik olarak gelecektir
Varsayılan ağ geçiti kısmına 192.168.1.254  yazın
 
Tamam butonunu tıklayın  tekrar internete bağlanmayı deneyin sonucu yazarsınız
 
 


Edited by invertor - 13-10-2010 at 22:06
Back to Top
halil.316 View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 09-10-2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 369
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halil.316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 15:11
hepsini yaptım ama son verdiği hatayı tekrar veriyor.....
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3332
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 22:03
Ethernet kablosunu modemden farklı bir porta takıp deneyin
Yine olmaz ise aygıt yöneticisinden Ethernet kartı driver ını kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlatın  bakalım sorun çözülecekmi
Back to Top
halil.316 View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 09-10-2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 369
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halil.316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 22:13
dediklerinizi yaptım ama yine 1. verdiği hatayı veriyor...
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3332
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 22:15

Farklı bir ethernet kablosu ile deneme imkanın varmı

 
Birde senden istediğim
Diğer bir makınamdaha var demiştin aynı modemden bağlanan o makinada  çalıştıra cmd yazıp  gelen ekrandan ipconfig  komutunu çalıştırıp  çıkan sonuçları buraya eklermisin


Edited by invertor - 13-10-2010 at 22:22
Back to Top
halil.316 View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 09-10-2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 369
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halil.316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 22:21
farklı bir kabloyla deneyemiyorum malesef ama bnce kabloda bir sıkıntı yok çünkü kabloda bir sıkıntı olsaydı modemdeki lan ışığı yanmazdı diye düşünüyorum ayrıca kabloyu denedik ve çalışıyor benm fikrimbu ama siz daha iyi bilirsiniz.
isteğinizde su sanırım;

Uploaded with ImageShack.us
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3332
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 22:26
İp adresini  192.168.1.102  olarak denermisin   varsayılan ağ geçidi 192.168.1.254 olsun.
 
Yine olmaz ise
 
o  kasayı söküp  şuan bağlı bulunduğun  bilgisayar ile değiştirip deneme imkanın varmı illaki vardır bir deneme yaparmısın böylece kabloda sıkıntı olup olmadığını öğrenmiş oluruz :)
 
 
Back to Top
halil.316 View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 09-10-2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 369
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halil.316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 22:41
bu sefer bunlar oldu;



Uploaded with ImageShack.us

sorun gider dediğimde ise bu oldu;


Uploaded with ImageShack.us
:)
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3332
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 22:44

Bahsettiğim 2 işlemide yaptınızmı

Back to Top
halil.316 View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 09-10-2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 369
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halil.316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 23:10
bilgisayarların yerlerini değiştirdim ve çalıştı sanırım yeni bir kablo alacağım ilginiz icin tesekkur ederim hocam.. :):):)
Back to Top
invertor View Drop Down
Security Professional
Security Professional
Avatar
İnventor

Joined: 18-01-2008
Status: Offline
Points: 3332
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote invertor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13-10-2010 at 23:18
Rica ederim
 
Demekki diğer kablonuzda bir sıkıntı var kabloda kırık olabilir veya jaklarında sıkıntı olabilir veya  sıralama yanlış çakılmış olabilir  kablo uçlarını çaktırdığınızda testini mutlaka  yaptırın.
 
Kendiniz çakacaksanız  RJ45 Çakmak için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz 586 B serisini kullanacaksınız
 
 
Back to Top
halil.316 View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 09-10-2010
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 369
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote halil.316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14-10-2010 at 16:46
ilginiz için tesekkur ederim hocam:)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.086 seconds.