Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Şifre Seçimi Ve Sosyal Mühendislik
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Şifre Seçimi Ve Sosyal Mühendislik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şifre Seçimi Ve Sosyal Mühendislik
    Gönderim Zamanı: 07-04-2010 Saat 08:03
Genel olarak internet kullanıcıları kullandıkları her bilgisayar sisteminde, aynı ya da benzer parolaları kullanabililiyor. Bir siteye üye olurken veya e-mail hesabı alırken kullanıcı, kolaylık olması ve akılda kalabilmesi açısından aynı şifreyi kullanma gereği hisseder. Bu güvenli olmadığı kadar istenmeyen sonuçlarında doğmasına neden olabailir.

# Örnek, Saldırı Tekniği :

Hacker, bilgisayar sistemine girmek istediği bir şirkete E-Posta gönderir, E-Postada, sitesine kayıt olan kişilerin çeşitli ödüller kazanacağından bahseder. Şirket yetkilisi hiç birşeyden haberi olmaksızın gelen E-Postayı değerlendirmek ister. Bunun üzerine gerekli alanları doldururmaya başlar, bir kutucukta ise e-posta adresi ve şifre istenir. Şirket yetkilisi tıpkı yukarıda bahsettiğim tuzağa düşer ve kolaylık olsun diye kendi bilgisayar sisteminde kullandığı şifreyi yazar, bunun üzerine hacker kayıt işlemlerinde kullanılan kullanıcı adı ve şifreyi kullanıp hedef bilgisayar sistemlerine girmeye çalışır.

Gördüğünüz gibi insan hayatında, çok basit gibi görülen bazı ayrıntıların bile ne denli büyük sorunlar çıkardığını bu örnekdede açıkca görüyoruz. Bu nedenle internette veya günlük yaşantımızda şifre seçimi konusunda biraz daha seçici davranmalıyız.

Not : Güvenlik bilinci ve eğitimi hiç bir zaman kusursuz olmayacağı için derinlemesine bir savunma oluşturabilmek için mümkün olduğu kadar güvenlik teknolojisi kullanmaya çalışın. Bu, güvenlik önlemlerinin çalışanlardan çok, teknoloji tarafından alınmasıdır. Örneğin, işletim sistemi, çalışanlarının internetten dosya indirmesini ya da kısa ve kolay parolalar seçmesini engelleyecek şekilde ayarlanabilir...
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.