![]() |
|
Dns ve Hosts Değiştirme Programı v2.1 |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |
invertor ![]() Security Professional ![]() İnventor Joined: 18-01-2008 Status: Offline Points: 3341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 20-02-2010 at 22:09 |
Lüzumu üzerine yasaklanan sitelere problemsiz bir şekilde girebilmek için Dns adresi değiştirmeniz gerekir.
Bizde görülen lüzum üzerine yasaklı sitelere kolayca girebilmek için kullanılacak olan en stabil Dns adreslerini içeren Dns ve Hosts Değiştirme programını hazırladık.
Hazırlamış olduğumuz bu program Windows Xp, Vista, Windows 7 ve Windows 8'de sorunsuz çalışmaktadır.
Not: Vista, Windows 7,Windows 8' de kullanırken programın üzerine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırdığınızdan emin olun.
Programda bulunan butonları açıklayalım;
Türk Telekom: Bu butona tıkladığınızda dns ayarlarınız Türkiye standartlarına göre ayarlanır yasaklı sitelere giremezsiniz ve yasağa uymuş olursunuz.
Dns Default: Daha önce ayarlamış olduğunuz Dns ve ip adresinizi otomatik yapar yasaklı sitelere giremezsiniz ve yasağa uymuş olursunuz.
Soru: Yasaklı sitelere nasıl sorunsuz bir şekilde girilir?
Cevap: Sizler için hazırlamış olduğumuz bu programda bulunan 2 yöntem ile yasaklı sitelere sorunsuz bir şekilde girebilirsiniz.
1.Yöntem Dns butonlarından herhangi birine tıklayın dns ayarlarınızın değiştiğini belirten bir uyarı çıkacaktır gelen uyarıya tamam dedikten sonra yasaklı sitelere sorunsuz bir şekilde girebilirsiniz. Google dns i kullanmanızı tavsiye ederim tabi takdir sizindir istediğiniz dns i kullanabilirsiniz bunun için alternatif Dns adresleri de eklenmiştir.
2.Yöntem Yasaklı sitelere girmenin bir başka yoluda Hosts dosyası üzerinde değişiklik yapılarak gerçekleşir. Host dosyası ile istediğiniz siteleri bilgisayarınızdan açılmaması için yapılandırabilirsiniz. Aynı zamanda açılmasını istediğiniz yasaklı siteleri açmak içinde yapılandırabilirsiniz… Biz bazı yasaklı siteleri açmak için yapılandırmış olduğumuz hosts dosyasını kullanacağız
Kullanımı: Hosts dosyası Değiştir Butonuna tıkayarak hosts dosyasında bulunan yasaklı sitelere sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz;
Yapmış olduğunuz değişiklikten memnun değilseniz Hosts Default butonuna tıklayarak orijinal Hosts dosyasınızı geri yükleyebilirsiniz.
Saygılarımla İnvertor
Download
Dns ve Hosts Degistirme v 2.1.exe Hash Değerleri MD5: F1BA81137AF4FC3B1EF3F1E98DE581E7 SHA-1: 5C292FC94EAB06096CC225106392CD2232F08647 Program Güncellemesi yapılmıştır
Edited by invertor - 04-10-2014 at 22:27 |
|
![]() |
|
S3Z3R ![]() Moderator ![]() ![]() Joined: 31-03-2007 Status: Offline Points: 822 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güncelleme için teşekkürler.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
velociraptor ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 08-06-2010 Status: Offline Points: 0 |
............................. ............................
Edit:
Terbiyenizi takılın mesajınız silinmiştir
- Emekten bahsediyorsunuz etmediğiniz küfür kalmamış.
- 1 yıl önce vbs ile dns değişikliğini öğrettim demişsiniz siz nerden öğrendiniz yıllar öncesindende bu olay vardı ve size has birşey değildir bu olay. Zamanında aklınıza gelmiş sizde araştırıp öğrenmişsiniz bu uygulamada aynı araştırma sonucu ortaya çıkarılmış bir çalışmadır.
-Birde gelmiş konu altında reklam yapıp üstüne küfür ediyorsunuz bu program sadece .... sitenindir diye nereden o sitenin oluyormuş?
- Bu program belirttiğiniz adresteki "sordum.com" program değildir. Yapısı ona benzeye bilir içeriği farklıdır.
sordum.com adına bilgineferi.coma yapılan ağır hakaret ve terbiyesizlikten dolayı bir özür bekleriz.
Saygılarımla
invertor Edited by invertor - 08-06-2010 at 23:16 |
|
![]() |
|
invertor ![]() Security Professional ![]() İnventor Joined: 18-01-2008 Status: Offline Points: 3341 |
Yeni versiyonda Dns güncellemesi yapılmıştır |
|
![]() |
|
crazy_kıvo ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 12-06-2010 Status: Offline Points: 0 |
Ellerinize sağlık arkadaşlar çok güzel program olmuş kim ne diyorsa desin siz yapmışsınız herkes de kullanıyor.Teşekkürler emeğiniz için..Emeğin için..
|
|
YOKYOKYOKYOKYOKYOKYOKYOKYOKYOK
|
|
![]() |
|
gezginim ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 14-06-2010 Status: Offline Points: 0 |
vbs dosyası hatası alıyorum yardımcı olur musunuz?
teşekkürler
|
|
![]() |
|
Almış olduğunuz hatanın resmini koyarsanız yardımcı olamaya çalışırım
|
|
![]() |
|
explorer313 ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 22-08-2010 Status: Offline Points: 0 |
Merhaba Programınızla ilke versiyonunda tanışmıştım.Çok kolaylık olmuştu benim için.O zaman da Youtube a girişte her zaman başarılı olamıyordum.Fakat şimdi hiç bi şekilde açılmıyor.Neden olabilir.Host değiştirme işe yaramıyor.
|
|
![]() |
|
Öncelikle hosts dosyasının değişip değişmediğini kontrol etmenizde yarar vardır
Bunu kontrol etmek için çalıştıra: %WINDIR%\system32\drivers\etc\hosts yazıp çalıştırın gelen ekrandan not deferi ile aç'ı seçip içini kontrol edebilirsiniz
- Hosts dosyası ile beraber dns adresi de kullanmanız gerekir bu değişikliğide programımız aracılığı yapabilirsiniz
Hosts Dosyasında Herhangi bir değişiklik yoksa olası ihtimal:
- Bazı Anti virüs programları vbs kodlarının tam olarak çalışmasına izin vermemektedir Örnek Kaspersky İnternet Security 2011 gibi
Bu gibi durumlarda anti virüs programını devre dışı bırakarak tekrar gerekli değişikliği yapmayı deneyin sonra antivirüs programınızı devreye sokun
Saygılarımla
|
|
![]() |
|
Merhaba
Verdiğiniz adre çalıştır la bulunamadı.Adrese gittim ama gizli dosyaları kapattığım halde hosts dosyası yerinde yok.Belki de bu sebepten açılmıyor.Şimdi ne yapmam lazım yardım edebilir misiniz. Antivirüs programı kullanmıyorum.Sadece windows defender aktif.Bir de usb disk security kullanıyorum. |
|
![]() |
|
Hosts dosyasını görebilmek için Denetim Masasından klasör seçeneklerini tıklayın gelen ekrandan Görünüm sekmasine gelin
- Gizli dosya ve klasörleri göster i seçin
- Korunan işletim sistemi dosyaları gizle (Önerilen) seçeneğinin işaretini kaldırıp uygula butonuna basın
Temsili resim aşağıdaki gibidir.
![]() Sonra çalıştıra :
%WINDIR%\system32\drivers\etc\ yazıp hosts dosyasının bulunduğu klasörü açın hosts dosyasının orada olduğunu göreceksiniz. Şayet yine yoksa ki vardır
Edit:
http://www.bilgineferi.com/forum/uploads/invertor/hosts.rar dosyasının içerisinde bulunan hosts u etc klasörünün içerisine atabilirsiniz
Sorunsuz bir şekilde çalışması gerekir
Saygılarımla
Edited by invertor - 06-09-2010 at 22:33 |
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim.Sorunsuz olarak çalışıyor.Hosts dosyası yerinde yoktu.Heralde daha önce bilmeden sildik.İlgi ve yardımınıza teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
AJAN ![]() Super Moderator ![]() ![]() Joined: 26-01-2007 Location: İstanbul Status: Offline Points: 319 |
bu programı geçenlerde biyerde gözüme çarpmıştı. tabii ki güzel bir program.. emeğinize sağlık teşekkürler....
|
|
![]() |
|
bymen07 ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Joined: 31-05-2011 Status: Offline Points: 0 |
çok teşekkürler arkadaşım çok güzel ve işe yarar bir program yapılmış ben önceki versiyonu kullanıyordum hatta bazı bilgisayardan fazla anlamayıpta y.tubeye giremeyen tanıdıklarımada yardımcı olmuştum bu programla,şimdi yeni versiyonu kullanacagım teşekkürler
|
|
![]() |
|
asrinn37 ![]() Yeni Üye ![]() Joined: 04-07-2011 Location: Turkey Status: Offline Points: 0 |
bende hiç bir şekilde çalışmadı program gene de elinize saglık emek vermişsiniz.
yasaklı sitelere hiç bir şekilde giremedim.
başka bir programla girdim genede saolun.
sorunun ne oldgunu bilmiyorum fakat dns artık para etmiyor güncel dns bulmak gerekiyor.
ttnet zannedersem hepsini banlşamış dns lerin .. bu konuda bir acıklama yaparsanız sevinirim saygılar.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Tweet
|
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |