Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Deliksiz Bir Uyku İçin!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Deliksiz Bir Uyku İçin!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Deliksiz Bir Uyku İçin!!!!
    Gönderim Zamanı: 20-11-2009 Saat 11:51

Sabah yatağınızdan dinlenmiş olarak kalkamıyorsanız, siz de uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız; basit önlemler ve modern tedavilerle özlediğiniz uykuya kavuşabilirsiniz.

 

Normal şartlarda 6-8 saatlik bir uyku vücudun dinç ve zinde uyanması için yeterlidir. Herkesin kendine göre bir düzeni olduğundan, saatleri çok sıkı tutmak doğru değildir. Bazıları 4-6 saatlik bir uykuyla yetinebilirken, bazıları 10 saat uyumadan kalkamaz. Ancak hastalık olan bazı uyku sorunları mutlaka tedavi gerektirir.

Uykunuzun sağlıklı olması önemlidir. Sağlıklı bir uyku, süresinden çok ertesi gün nasıl hissettiğinize bağlıdır. Gün içinde yorgunluk çekiyor, başınız önünüze düşüyorsa sağlıklı bir uyku uyumuyorsunuz demektir.

Uykusuzluk, uykuya dalma veya uykuyu sürdürmede zorlanma şeklinde görülebilir. Bazen her ikisi de birlikte yaşanır. Eğer sorununuz bir aydan fazla sürüyorsa, bunun bir hastalık işareti olduğunu anlamalı ve doktora başvurmalısınız. Henüz hastalık boyutuna gelmemiş uyku sorunları için, basit birkaç önlem alabilirsiniz.

Sağlıklı bir uyku için öncelikle, uykunuz geldiğinde yatmalı ve ihtiyacınız olduğu süre kadar uyumalısınız. Aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkmak, uykunuzu disipline sokmanızı sağlar. Vücut bir müddet sonra bu düzene alışacaktır.

Akşam saatlerinde kola, çay, kahve gibi kafein içeren içecekler tüketmeyin. Kafein uykuya dalmayı zorlaştırır. Sigara, uyku kalitesini bozar. Deliksiz bir uyku uyumak istiyorsanız, sigarayı bırakın. Alkolden uzak durun. Alkollü içecekler, uykuyu başlatsalar bile, uyku kalitenizi bozarak, baş ağrısına, hatta kabus görmenize neden olur.

Özellikle uyku apnesinden şikayetçiyseniz, kilonuza dikkat etmelisiniz. Yapılan araştırmalara göre, uyku apnesi aşırı obez ve kalın boyunlu kişilerde daha sık görülüyor. Akşam saatlerinde yemekten kaçının. Yatmadan önce acıktıysanız, ılık bir bardak süt veya ıhlamur yanında, birkaç bisküvi yiyebilirsiniz.

Yatmadan önce gevşeyin. Sorunlarınızı yatağa taşımayın. Sorunlarınızı ertesi gün halletmek üzere rafa kaldırın.

Yatak odanızı salon gibi kullanmayın. Yatak odanızda yemek yiyip, televizyon seyretmeyin. Uykunuzu kaçıracak korku, gerilim gibi film ve kitapları yatmadan önce okumayın, seyretmeyin. Yatmadan önce ılık bir duş almak, vücudunuzun gevşemesine yardımcı olacaktır.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.