Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Türkiye'ye elektrikli araç müjdesi !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Türkiye'ye elektrikli araç müjdesi !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türkiye'ye elektrikli araç müjdesi !!!
    Gönderim Zamanı: 02-11-2009 Saat 12:50
 
 
 
 
 
Frankfurt Fuarı’ndan Türkiye için müjdeli haber çıktı.

Frankfurt Fuarı’ndan Türkiye için müjdeli haber çıktı. Türkiye’de üretiminde 40’ıncı yılını dolduran Renault, Bursa’daki fabrikasında ZE Fluence adıyla ilk elektrikli otomobilini, 2011 yılında üretmeye başlayacak...

Frankfurt Fuarı’ndan Türkiye için müjdeli haber çıktı. Geçtiğimiz günlerde Fluence üretiminin Bursa’da yapılacağını açıklayan Renault, markanın ilk elektrikli aracı olacak ZE Fluence’nin de 2011 yılında aynı fabrikada üretileceğini açıkladı.

Oyak Renault’nun davetlisi olarak Frankfurt Otomobil Fuarı’na gelen Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Renault Başkanı Carlos Ghons ile yarım saat süren bir görüşme yaptı.

GELİN ALMAYA GELDİK

Görüşmede Renault’nun 2010’lu yıllarda üretmeye başlayacağı ilk elektrikli otomobili Türkiye’de üretme kararı için gerekli ortam konuşuldu. Bakan Çağlayan “Biz buraya gelin almaya geldik” açıklaması yaptı. Renault Başkanı Carlos Ghons, Renault’nun 2020 yılına kadar tüm satışlarının yüzde 10’unu elektrikli otomobillerin oluşturacağını belirterek, şunları söyledi:

“Renault olarak 2011 yılında Türkiye’de elektrikli otomobil üretmeye başlayacağız. Bu otomobillerin 10 bin adetini şimdiden ön siparişle İsrail ve Danimarka’ya sattık. 2020’de satışlarımızın yüzde 10’unu elektrikli otomobiller oluşturacak. Bu segment için üretim üssümüz Türkiye olacak. Hükümet ile görüşmelerimiz sürüyor.”

YATIRIMA DEVAM

Türkiye elektrikli araçta ihracat üssü olmasının ilk müjdesini veren Renault, mevcut Fluence modeli için 110 milyon euroyu Türkiye’de olmak üzere toplam 250 milyon euro yatırım gerçekleştirmişti. yeniyatırımın ne kadar olacağı konusunda bir açıklama yapılmazken bunun en az önceki yatırım kadar olması bekleniyor.

ÇEVRE TEŞVİKİ BEKLENİYOR

Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Çağlar da önümüzdeki günlerde Çevre Bakanı ile de temas sağlayarak, sıfır emisyonlu araçlar için vergi teşvikleri konusunun ele alınacağını, Kyoto Anlaşması’na uygun kararlar alınmasını beklediklerini söylediler.

FRANKFURT’A MADE IN TURKEY DAMGASI

Dünya otomobil sektörünün kalbi Avrupa’nın en büyük fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Otomobil Fuarı’ya 30 ülkeden 753 firma katılıyor. 80’den fazla yeni modelin tanıtıldığı fuarda Bursalı Renault Fluence’in yanı sıra, Ford Connect, Toyota Auris, Toyota Verso, Fiat Fiorino ve Peugeot Bipper Tepee gibi ‘Made in Turkey’ imzalı araçlar da boy gösteriyor.

Kaynak

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-11-2009 Saat 12:16
Paylaşım için saol...

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.